Na het indrukwekkende ‘Carrie’ van vorig jaar waren de talenten van Oberon theaterproducties wel toe aan heel wat anders. Als tegenpool van het zware Carrie vond men de uitdaging in de hoek van Kleinkunst en comic relief.

Bestaand materiaal was er qua liedjes genoeg. Het artistieke team, bestaande uit productieleider Miranda Greven, muzikaal leider Simone Dekker, choreografe Babbe van Kraaij en regisseur Sjors Arts hielden dan ook geen rolauditie, maar vroegen de jongeren met een eigen gekozen lied te komen. Gevoed met een lijstje kwamen de jongeren met leuke en verrassende nummers en het idee van een revue-achtige line-up kreeg meer vorm. Echter zijn de talenten van Oberon altijd in voor een tandje erboven op en ze wilden er ook graag nog bij spelen. Maar er bestaat geen verhaallijn waar al die toch random nummers in zouden passen. ‘Dus ben ik maar zelf gaan schrijven’, aldus Sjors. Een bizar en grappig whodunit mysterie zorgt voor de aaneenschakeling van de uiteenlopende gekozen nummers.

Een Ball Masqué op een mega-landgoed waar een groep rijkbedeelden bij elkaar komen. Dan wordt er een lijk gevonden en ontstaat er een cluedoachtige situatie. Wie zou het gedaan hebben? En wat doet dat armoedige plebs tussen al die rijken? En hoeveel weet de hoofdbode eigenlijk? En wat wil de hertogin van Prins Charming? En wat vindt zijn zus Prinses Not-so-charming daarvan? Allemaal vragen die bij de doorloop nog onbeantwoord blijven, dus daarvoor moeten we toch echt naar de voorstelling komen!

Voor het echte revue gevoel is er straks ook live muzikale begeleiding. Bij deze doorloop voegde de pianist zich bij de groep om alles mee te kunnen spelen en nog aanpassingen te doen, er werd een play-off toegevoegd as we speak.

Naast sterke zang en het nu al zeer zichtbare komisch talent van de Oberon jongeren was ook de dans weer een feest om te aanschouwen. Babbe gaat altijd voor het maximale, dus naast de individuele uitdagingen zagen we ook weer geweldige groepschoreo’s en zelfs een Fosse nummer kwam voorbij, ook zo’n onderdeel dat niet mag missen in je musicalopvoeding.

We kunnen dus wel stellen dat dit wederom een hoogtepunt van het amateuraanbod van dit jaar wordt. Op 24 en 25 juni spelen zij ‘Een revue voor u’ Bal Masqué in Theater de Vest in Alkmaar. Via www.theaterdevest.nl kun je tickets kopen.

En wees erbij want dit is een one change only aangezien Sjors ons verzuchtte ‘dit doe ik nooit meer’ waar wij dan weer niets van geloven… Want jong talent (op)voeden met musicalkennis en ze daarvoor hun shinemoment geven op dat toneel is iets dat je als creative als roeping kunt zien. Laten we hopen dat dit soort unieke voorstellingen dus blijven ontstaan en we gaan de komende weken bedenken wie het volgens ons zou hebben gedaan. Wij zetten geld in op de butler!

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen