13 en 14 april was het zover; NuRT (onderdeel van het Rijswijks Jeugdtheater) speelde de energieke musical ‘Fame’ in de Rijswijkse Schouwburg, geregisseerd door Pepijn Jehee!

Fame volgt de hoogte- en dieptepunten van een klas van de High School for the Performing Arts in New York City vanaf hun eerste jaar tot hun afstuderen. Zo zien we onder andere de acteur Nick Piazza (Dion Rust) die van jongs af aan door zijn moeder langs audities wordt gesleept en muzikanten Schlomo Metzenbaum (Josha Boot), Goody King (Thijmen Dol) en Grace Lamb (Rachel Ouwerkerk) die liever nummers van U2 spelen dan van Chopin. We zien de passie voor muziek, dans en toneel, maar ook een worsteling met ambitie, roem en zelfvertrouwen. Dit alles wordt in goede banen geleid door mevrouw Sherman (Suzanne Keizer) en mevrouw Bell (Lara Boot) die met hun prachtige stemmen regelmatig het publiek voorzien van kippenvel.

 

Zij zijn niet de enige die iets met het publiek doen. Mabel Washington (Iive Amanatkhan), die denkt dat ze te dik is, heeft een dijk van een stem en actrice Serena Katz (Isa Boekhoud) verrast de zaal met haar geloofwaardige toneelspel en mooie zang. Danseres Carmen Diaz (Mascha Voerman) laat zien dat het leven in de spotlights niet alleen rozengeur en maneschijn is met een heftig, maar goed gespeeld en gezongen optreden wanneer ze geen uitweg meer ziet tussen de cocaïne en armoede. Gelukkig brengt komiek Joe Vegas (Jochem Huyben) hier en daar een komische noot, waardoor het allemaal niet té zwaar wordt.

De meerstemmige zang van vocal coach Merel van Lent is mooi en maakt het feit dat het geluid niet overal even sterk is, weer helemaal goed. De dans van choreograaf Neil Dolan wordt erg sterk uitgevoerd met als hoogtepunt een prachtig duet tussen dansers Iris Kelly (Myrthe Dol) en Jack Zakowski (Kaj uit de Buiten). Ook de andere dansers zijn goed gecast en een feest om naar te kijken. Kortom, NuRT heeft zichzelf wederom laten zien en een mooie productie neergezet!

Het Rijswijks Jeugdtheater is dit seizoen nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg met ‘Shrek de musical’ op 8 en 9 juni. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Foto’s: Erick Kicken (KVX Services)