The Best of Musical is een concert dat opgezet is door het Nationaal Jeugd Musical Theater, in samenwerking met Stagecenter. Het is een nieuwe show met de mooiste musicalnummers in alle stijlen. Van Hairspray en Matilda tot The Lion King en Dear Evan Hansen, alle bekende namen kwamen voorbij.

Tijdens dit concert kregen de talenten van het NJMT en MusicalCamp de kans om te proeven aan het musicalvak. Zij brachten de klassiekers uit de mooiste musicals, samen met professionele musicalartiesten en vooral met veel plezier en inzet. Daarnaast is het voor iedereen geweldig om een theater op te mogen treden en dat plezier was bij de generale meteen te zien bij iedereen. De maanden voorafgaand aan dit concert is er hard gerepeteerd waarbij er elke week naar de repetities werd gereisd. Na de generale was er dan snel te eten en werd alles klaargemaakt voor de voorstelling.

De groep werd ondersteund door de ervaren Cindy Bell en Bart van Veldhoven die ook een aantal mooie solonummers voor hun rekening namen.

De zaal zat vol met familie, vrienden en medestudenten die er natuurlijk niet bij de generale repetitie bij waren maar nu tijdens de voorstelling lieten horen hoe goed ze het naar de zin hadden.

De cast vierden musical op zijn best. Groots en meeslepend, maar ook klein en intiem. De jonge, getalenteerde cast liet zien wat ze allemaal in huis hebben maar vooral ook hoeveel plezier ze hadden. Dat werd ook duidelijk toen we een aantal van hen spraken na de generale repetitie. De video volgt later.

Musicalcamp

Deze zomer vinden de Musicalcamp weken weer plaats. MusicalCamp is musicalcursus week voor iedereen die zich in de zomer vol in het theatervak wil storten. Je krijgt 7 tot 9 uur les per dag en verdiept je in verschillende vakken en werkt met docenten van de grote conservatoria. Klik hier voor meer informatie.

Eindvoorstelling NJMT

In juli is daar nog de eindvoorstelling van het NMJT waar nog kaarten voor te krijgen zijn op de website van de schouwburg. Klik hier.