Gisteravond speelden vierdejaars studenten Musicaltheater Fontys Nina Kraak, Alexander Boone en Max Hameeteman hun eigen werk. Dit houdt een solovoorstelling in van 20 minuten waar ze samen met hun coach Geertje Hochstenbach aan gewerkt hebben. Ze waren de laatsten van de klas die afstudeerden.

Nina Kraak speelde haar solovoorstelling genaamd SOCIALE INTELLIGENTIE. Tijdens de eerste meeting met haar coach was Nina zeer duidelijk. Ze wist precies waar de voorstelling over moest gaan, maar ging het script echt niet schijven. Een tijdje later had ze toch haar script zelf geschreven. Het personage in Nina haar voorstelling werkte bij de GGD en zorgde telefonisch voor de Coronavaccin reserveringen. Ze krijgt de meest uitlopende mensen aan de lijn. Van een man die een reservering maakt voor zijn zoon, maar de klachten eigenlijk niet precies weet tot iemand die de reservering af wil zeggen omdat hij boven op een dak staat om zelfmoord te plegen. Tijdens de telefoontjes gaat het personage haar eigen gang en doet onder andere een work-out. Nina weet met haar mooie spel en zang het publiek en de mensen op de livestream te betoveren.

Coach: Geertje Hochstenbach
Muzikale begeleiding: Hans Avontuur
Vocal coach: Jack Breikers

Alexander Boone speelde zijn solovoorstelling OVER LEVEN. Alexander is als kind altijd bang geweest voor de dood omdat hij alles in het leven zo koestert.  In het tweede studiejaar van de opleiding raakte hij helemaal verlamd door deze angst. Hij legde de lat te hoog voor zichzelf en durfde niet meer te falen. Vandaag de dag voelt hij zich sterker dan ooit. En nu hij in zijn kracht staat, voelt hij de drang om over zijn overwonnen angsten te vertellen.

‘Over Leven’ is een ballade over de dood en een liefdesbrief aan het leven.’ Alexander schreef zowel de tekst als de muziek. Hij speelde een mooie solo waarbij hij een spelletje schaak speelde met de dood. Hij wordt hierdoor gestimuleerd door de slang die uit de mand komt door de muziek op de fluit. Alexander speelde een intrigerende voorstelling waarbij iedereen heel benieuwd was naar de afloop van het verhaal. Alexanders speelde en zong in een mooie eigen stijl die boeit en intrigeert.

Tekst en Muziek: Alexander Boone
Coach: Geertje Hochstenbach
Muzikale begeleiding: Hans Avontuur
Vocal coach: Jack Breikers
Medespeelster: Celine Rietmeyer
Decor: Paul Gregoir

Max Hameeteman speelde zijn solovoorstelling DESALWELTEPLUS. Net als alle andere studenten liep zijn laatste studiejaar anders dan verwacht. Hij is echter niet bij de pakken neer gaan zitten, maar besloot andere interesses te ontdekken.

Hij werd regieassistent van Mark van Haasteren bij Jokie & Jet: Reizen is een Feestje! gevolgd door een samenwerking als regieassistent van Koen van Dijk bij Anyone Can Whistle (eindvoorstelling Fontys Muziektheater) en Falsettos van OpusOne. Max begon als een ware popster op het podium, maar nam ons al snel mee in het omdenken van situaties. Max speelde vol energie. Hij liet het publiek het couplet van een nummer meezingen en besloot omdat hij trek had tot het eten van spaghetti met zijn handen. En waar moest hij nou zijn handen aan afvegen? Aan zijn t-shirt en zo ontstond er een lachende emoticon op zijn shirt. Ook Max schreef alles zelf. Met zijn geweldige mimiek en mooie stem wist ook Max het helaas weinige publiek te boeien tot het uiterste.

Coach: Geertje Hochstenbach
Muzikale begeleiding: Hans Avontuur
Vocal coach: Sofie Dirkx

Alle vierdejaars studenten Musicaltheater zijn nu afgestudeerd en hebben ons het afgelopen schooljaar laten zien wat een talent ze in huis hebben. Het kan niet anders of we komen deze studenten snel weer tegen in de theaters zodra deze weer open gaan.

er zijn geen afbeeldingen gevonden