Gisteravond studeerde Sali Haidara af. En hoe! Met haar prachtige stem en het zeer boeiende verhaal wist ze iedereen te imponeren. Van jongs af aan speelde Sali al toneelstukjes thuis voor de familie en in amateurmusicals. Haar passie voor het vak bleef steeds meer groeien en ze besloot muziektheater aan de Fontys Hogeschool te gaan studeren. Daarnaast is ze sinds anderhalf jaar te zien in de tienerserie #LikeMe op Ketnet.

Sali sloot haar avontuur op Fontys af met wat ze al van kinds af aan wilde doen: een verhaal vertellen, mensen laten lachen en huilen en aan het denken zetten met haar eigen voorstelling: – Ik, zei de gek – Een knotsgekke voorstelling over de druk van het “normaal” zijn in onze maatschappij. Wie bepaalt wat normaal is en wat niet? Wat is ‘normaal’ zijn? Wanneer voldoet men aan de norm?

In deze voorstelling komt het personage in een psychiatrisch ziekenhuis (in een beetje een bijzondere vorm namelijk een absurde trip tussen therapie en spelshow) terecht omdat ze zogezegd gek is, dus ze moet genezen en terug “normaal” worden. Sali schreef samen met Florian Slangen het verhaal en zong 7 bestaande nummers. Ze begon in het donker en wist vanaf de eerste minuut het publiek te boeien. Gedurende 55 minuten wist ze het publiek op het puntje van de stoel te houden met deze zeer interessante voorstelling. Het was jammer dat er maar 15 man publiek in de zaal mocht zijn, maar misschien kan ze als Corona voorbij is deze voorstelling nogmaals spelen op b.v. De Parade. Deze voorstelling moet door meer mensen gezien worden.

Regie en script: Florian Slangen
Zangdocenten: Edward Hoepelman en Katrien Verheijden
Conceptcoach: Alexandra van Marken
Muzikanten: Arjan Lienaerta, Floor Bakker, Mattia Matranga, Hans Raaijmakkers
Medespelers: Thijs Snoek, Niniane Everaert en Sorya Gerrits

er zijn geen afbeeldingen gevonden