Nagelbijtend het Halloween weekend in: het populaire Studio 100-concept Nachtwacht komt naar Nederland! Voor het eerst verjagen vampier Vlad, elf Keelin en weerwolf Wilko ook in Nederland de duisterste monsters, en wel in hun derde show, Het Donkere Spiegelbeeld. Het ging er dan ook spannend aan toe in theater De Kring in Roosendaal.

Geen enkel wezen uit de onderwereld is te kwaadaardig voor de Nachtwacht. Vlad, Keelin en Wilko weten elk avontuur tot een goed einde te brengen. Maar nu staan ze oog in oog met hun eigen spiegelbeeld. Wanneer het drietal namelijk langsgaat bij kleermaker Zorax om nieuwe outfits te passen, gebeuren er vreemde dingen. Een Nachtwacht met duistere krachten zit achter hen aan! Als dat maar goed afloopt…

Studio 100 stelt zelden teleur. Ook met Nachtwacht weet het productiehuis zijn jonge publiek te bekoren. Dat publiek wordt nu verbreed door met de zaalshows ook naar Nederland te komen. En de reacties zijn er niet minder om! Luidkeels zingt en brult de zaal mee op vraag van Giovanni Kemper (Wilko), Louis Thyssens (Vlad) en Céline Verbeeck (Keelin). Zij worden tijdens deze tour bijgestaan door Kürt Rogiers, die de rol van de ietwat vreemde Zorax voortreffelijk op zich neemt. Natuurlijk is ook trouwe raadgever Vega (Sven De Ridder) aanwezig om de Nachtwacht te versterken, zij het vanuit een schilderij.

Dat Kemper, Thyssens en Verbeeck al een tijd goed samenwerken, uit zich in een perfect samenspel tussen de drie. Zowel in dans, zang als acteerprestaties zijn de drie zeer goed op elkaar ingespeeld. Wanneer ze deze interactie kunnen neerzetten in het kleurrijke decor van een kleermakersatelier, valt alles in de plooi: op- en afrijdende decorstukken, digitale projecties en special effects zorgen voor een fijne mix van een klassieke theatershow met moderne elementen.

Zelf nog mee duistere wezens gaan verjagen? Daarvoor zal je nog naar België moeten komen. Nog tot 13 november gaat Nachtwacht op avontuur in Oostende, Hasselt en Antwerpen! Tickets en meer info via studio100.com.

Lieze Jacobs