Iedereen kent de mensen die de liedjes zingen. Weinig mensen kennen de tekstschrijvers. Terwijl de teksten de basis vormen van elk lied. Daarom zetten we in dit programma de tekstschrijvers in het zonnetje met prachtige en schrijnende voorbeelden van liedteksten. Te gast zijn Ivo de Wijs, Vera Mann en jong zangtalent van het 1e Christelijk Lyceum Haarlem.
 
Liedjes van o.a.: Boudewijn de Groot, Ivo de Wijs, Annie MG Schmidt, Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Jan Boerstoel, Eli Asser, Frans Mulder, Maarten van Roozendaal, Drs. P., Willem Wilmink, Friso Wiegersma, Harry Bannink, Mylou Fencken, Joop Stokkermans en Wim Sonneveld.
 
Cabaretier Ivo de Wijs is een belangrijke tekstdichter. Hij zal een van zijn liedjes zingen en voordragen uit eigen en andermans werk. Musicalster, zangeres en cabaretier Vera Mann zal een aantal prachtige solo’s zingen, waaronder het beroemde ‘Om Alles’ uit de musical Fien. Eva Spies en Charlotte Teunissen, talentvolle 6e-jaars cultuurprofiel-leerlingen, zingen hedendaags repertoire. Solisten uit het koor zingen ‘Wat een mooie dag’, ‘Niemand weet hoe laat het is’ en de ‘Zusters Karamazov’. Het Nederlied kleinkunstkoor zingt vierstemmig liedjes die iedereen kent of die het waard zijn bekend te worden. Eén van de hoogtepunten zal een medley zijn met liedjes uit de legendarische tv-serie ‘Ja Zuster Nee Zuster’. Meezingen is toegestaan!
 
De regisseur en presentator is cabaretier en kleinkunstkenner Evert de Vries. De dirigent is Martijn Breebaart. Aan de piano Eelco Menkvelt. Op (bas)klarinet en basgitaar Stijn Nederkoorn.

Een theatraal liedjesprogramma vol verrassingen, ZING3!

Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30, Amsterdam-Noord
Kaarten via de website: www.nederlied.nl
 
* Wij bieden kaartgarantie! Moeten wij door overheidsmaatregelen de voorstelling verplaatsen, dan blijven kaarten geldig voor de nieuwe datum of wordt er terugbetaald.