Vandaag spraken wij met Buddy Vedder. Buddy speelt een van de rollen in de off-broadway productie Murder Ballad.

Klik hier voor de video

Buddy Vedder

Buddy Vedder (26-08-1994) studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie voor muziektheater en speelde in ‘Misery’ en ‘Heerlijk duurt het langst’.

Na zijn opleiding speelde hij in verschillende tv-series en films. Zoals o.a: ‘Goede Tijden, Slechte tijden’, ‘Elvy’s Wereld, So Ibiza’, ‘De Dylan Haegens Film’, ‘De Staatsgreep’ en ‘House Of No Limits’. Daarnaast spreekt hij ook stemmen in voor de meest uiteenlopende rollen. Waar ‘Spider-Ham’, in de Oscarwinnende film ‘Spider-Man into the Spiderverse’, zijn persoonlijke favoriet is.

Ook presenteert Buddy diverse programma’s bij zowel RTL, als AVROTROS. En won daarvoor vier maal op rij de ‘ZAPP Award voor beste presentator’. Onlangs was hij nog te zien als panellid in ‘The Masked Singer’ en als presentator van ‘Lang Leve De Muziekshow’. Hiervoor presenteerde hij o.a. programma’s als: ‘Het Junior Songfestival’, ‘Het Kinderprinsengrachtconcert’, ‘Te Leuk Om Waar Te Zijn, en ‘Het KerstMuziekGala’. Verder was Buddy de winnaar in het twintigste seizoen van Wie Is De Mol?

Daarnaast vindt Buddy de live events misschien wel het aller tofst om te doen. Hij zat de afgelopen vier jaar in de cast van ‘The Christmasshow’ in de ZiggoDome, zong en danste als Bruno Mars tijdens ‘Lets Dance’ in Afas Live en bracht met de theatertour ‘The Legends We’ve Lost: A Tribute To 2016’ een ode aan zijn muzikale helden.

Tot slot is Buddy trotse ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas. Samen zetten ze zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Ook is hij ambassadeur voor Habitat Nederland. Zij ondersteunen mensen bij de bouw van een eigen huis om zelfstandig een beter bestaan op te bouwen.

Foto: Jasper Suyk

Lees ook:
Musicalsites sprak met Jeroen Robben
Musicalsites was in gesprek met Zjon Smaal