Dinsdag 22 december om 20.00 spraken we op onze facebookpagina met 8 studenten van Codarts, die hun stage liepen tijdens een heel speciaal project in het Wilmink Theater. Zij speelden in maar liefst drie producties die tijdens de kerstperiode gespeeld zou worden, Kerst komt altijd show (alleen online) de Santa Revue en in Scrooge!! Wij praten met ze over deze projecten in deze tijd.  Bekijk het interview hier.

Jip Wassenberg, Lisa Schol, Juul Van de Laar, Luuk Haaze, Melissa Lodder, Isabel Pronk, Lot Berendse en Aniek Venhoeven woonden voor deze gelegenheid in Enschede waar ze in de bekende bubble woonden.

Drie voorstellingen in een stage ?

Normaal gesproken kunnen veel studenten een stageplek krijgen in een musical. Dit ging door Corona niet door. Ineens ontstond het idee om in Enschede stage te lopen en daar ook te gaan wonen en werken en een prominente rol te vervullen in die producties. Twee van de producties kan je zien door een kaartje te kopen en online te bekijken; Kerst komt altijd show en de Santa Revue. Hoe: ga kijken op de website van het Wilmink Theater

Aniek Venhoeven

Vorige week zaterdag ontving Aniek Venhoeven (Muziektheater jaar 4) het Erasmus Stipendium 2020 in Theater Wilmink in Enschede. Dit is een jaarlijkse beurs die de Erasmus Universiteit toekent aan een bijzondere student Muziektheater Codarts. Het helpt de student om de volgende stappen te zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling. Aniek durft zich te onderscheiden, geeft uitdrukking aan haar grote ambities en onderneemt actie om haar dromen na te jagen.

Codarts

Bij de bachelor Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen theater en muziek centraal. Codarts leidt autonome vocal performers op: uitvoerende en creërende professionals, die muziek, zang, spel en beweging samen weten te brengen. Vanuit het hoofdvak integratie gaat men van aparte ambachtelijk muzikale en spelmatige liedinterpretatie in het 1e jaar naar volledige integratie in het 4e jaar.

Daarnaast worden er bijvakken als spraak, tekstanalyse, muziek-, musical en theatergeschiedenis, ensemble en kunst in context gegeven. Ook vakken als gezondheid, educatie en ondernemen hebben een plaats in het curriculu

Het onderwijs richt zich met een brutale nieuwsgierigheid op een nationaal en internationaal werkveld: van muziektheater, jeugdmuziektheater, hedendaagse opera, kleinkunst en popperformances tot kleine en grote musicals. Codarts Muziektheater beschikt over een groot netwerk in dit werkveld.

Codarts leidt vocal performers op die een verhaal kunnen vertellen passend bij het eigen talent, maar zeker in samenspraak met de maatschappij waar ze deel van uitmaken. Bijgestaan door de docenten, gaan de studenten op onderzoek uit om zich volledig te bekwamen in spel, zang, beweging, muziek en theater. Uiteindelijk zal de student aan het einde van de opleiding in staat zijn om al deze disciplines te integreren en toe te passen binnen diverse stijlen.

 

Lees ook:
Derdejaars Codarts brengen IC’s
Lot Berendse, Jip Wassenberg, Aniek Venhoeven en Luuk Haaze sluiten serie IC’s Codarts af