Na de eerste IC’s van de Codarts studenten muziektheater van afgelopen dinsdag, was het nu de beurt aan de tweede groep van vier studenten op donderdag 19 december. Lot Berendse, Jip Wassenberg, Aniek Venhoeven en Luuk Haaze lieten horen en zien wat zij in huis hebben. Wat dan ontstaat is een mooie mix van diverse stijlen muziek waar je als publiek alleen maar van kan genieten.

Lot Berendse trapte af met het nummer ‘Summer of 1915’ waarbij Lot al op de vleugel zat toen het publiek het theater binnenkwam in de warme setting die bij dit nummer hoort. Daarna ging het nummer langzaam naar een wat killere setting over voor het tweede deel. Daarna verdween Lot in de coulissen om daarna weer op te duiken aan de zijkant van het theater en het nummer ‘Journey to the past’ vol passie te zingen. Het vervolg, ‘Worst Pies in London,  staat daar haaks op maar Lot schakelde schijnbaar moeiteloos over, om te besluiten met het nummer Horny 98.

De tweede  student was Jip Wassenberg die haar IC begon met ‘I will Prevail’ een snel Engelstalig nummer in een mooie aankleding, gevolg door ‘Niemand weet wat er komt’ dat ze zelf op een eigen wijze had gearrangeerd. Dit nummer werd voorafgegaan door een monoloog waarmee ze de oorlog, die plaatsvond vanuit een personage, omschreef. Het vervolg was Pour Le Sport, dat ze zeer gedistingeerd, bracht waarna en ze volledig uitpakte met het swingende ‘All that Jazz’ waarmee ze haar publiek alle kanten qua diverse stijlen opstuurde.

Aniek was de derde student die haar IC mocht spelen en zij lag op de grond, hangend tegen een muur, terwijl het publiek binnen kwam waarbij een video op de achtergrond de sfeer in de juiste setting bracht. Ze begon met een monoloog met de naam ‘Hands’ gevolgd door een hilarische versie van het nummer ‘Turkey Lurkey Time’ als een gepaste voorbereiding op de kerst. ‘Just one step’ was het volgende nummer waarbij Aniek ook videobeelden gebruikte om het verhaal van het nummer beter te vertellen. ‘Hands’ waar  Aniek mee was begonnen zette ze nu voort in deel twee om te eindigen met een mooi gebracht ‘All things in time’, waarmee ze haar solo in stijl en gedreven afsloot.

Luuk sloot, last but certainly no least, deze serie IC’s af en begon heel mooi gepast met het romantische nummer ‘September of 92’ om meteen geheel door te slaan met het nummer het Stalker-Nummer (I really really love you) in een Nederlandse bewerking. ‘Dat soort volk’ werd dan het derde nummer dat Luuk bracht. Luuk sloot deze serie IC’s helemaal af met de swingende uitsmijter  ‘Friend like me’ waar de showman in Luuk bovenkwam. Het eerstvolgende event van Codarts is ‘Van Kul tot Cult’ dat medio januari zal plaats vinden.

Meer informatie vind je op: www.codarts.nl

 Of op Facebook op: https://www.facebook.com/Codartsmuziektheater