The Marvin Road is een singer-songwriter duo, dat bestaat uit Marle Martens en Vini Gomes. Het tweetal maakt al jaren, los van elkaar, muziek en hebben flink aan de weg getimmerd.

Kijk hier het gesprek terug

Musicals

Waar Marle haar carrière begon op elfjarige leeftijd als finaliste van het VARA Kindersongfestival, was Vini op zijn veertiende leadzanger van zijn band in Sao Paulo, Brazilië. Hierna bleven ze niet stil zitten. Nadat Vini afstudeerde aan de Musicalopleiding in Sao Paulo, werkte hij als acteur in een bekende soapserie op nationale televisie. Toen hij twintig jaar was, vertrok hij naar Europa om deel uit te maken van de Duitse cast van Disney’s musicalproductie The Lion King. Om vervolgens in nog meer grote musicals als onder andere Tarzan, The Buddy Holly Story, Jesus Christ Super Star, Tanz der Vampire en Ghost mee te spelen. Hiernaast deed hij ook mee aan het allereerste seizoen van The Voice of Germany onder leiding van Duits pop icoon Xavier Naidoo. Marle zong mee met Kinderen voor Kinderen en was leadzangeres van de schoolband. Daarna studeerde ze aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en behaalde haar Bachelor Muziektheater en haar Master of Music. Ook zij vertrok naar het buitenland en maakte deel uit van grote musicalproducties als Tanz der Vampire, Sister Act, Elisabeth, Jesus Christ Superstar en Ghost. Ze speelde in veel shows in landen als Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en zelfs China. Marle was ook op Nederlandse bodem te zien in de musical Soldaat van Oranje.

 

Marle en Vini

In 2017 ontmoetten Marle en Vini elkaar tijdens een samenwerking in Wenen. Waar Vini Marle door een moeilijke periode in haar leven hielp. Vini stelde voor om gedachten en gevoelens een plek te geven door eigen liedjes te schrijven. Tijdens het muziek maken, tekstschrijven, verwerken van emoties, opzoek zijn naar eigen identiteit en geluid, vinden ze elkaar en worden ze verliefd. Zo verliefd, dat hun muziek tegenwoordig niet alleen meer gaat over het overwinnen van donkere tijden, maar ook over hun liefde en levenservaring als koppel. Hun muziek vertelt over hoe zij hun leven kleur geven, ze zingen over de weg die zij bewandelen. Daarom heten ze The Marvin Road.

 

Positive Vibe

Marle en Vini hopen dat hun muziek een positieve vibe bij hun publiek opwekt, hen een hart onder de riem steekt en misschien zelfs wel tot nieuwe inzichten brengt. De kracht van The Marvin Road ligt in het contrast. Marle en Vini hebben een totaal verschillende culturele achtergrond, ze zijn letterlijk met de wereld tussen elkaar in geboren. Vini in Sao Paulo (Brazilië) en Marle komt uit Haps (Noord-Brabant). Marle en Vini hebben een heel ander stemgeluid en verschillen extreem in karakter, persoonlijke smaak en stijl. Waar Vini meer een Rock imago en ruiger stemgeluid heeft, heeft Marle juist een elegantere uitstraling en pop sound. Ondanks de vele verschillen vullen ze elkaar naadloos aan. Ze schrijven melodieën die lang in het gehoor blijven hangen en harmonieën die probleemloos in elkaar overvloeien. De muziek van The Marvin Road is easy listening en oprecht.

Facebook:

https://www.facebook.com/themarvinroad

Instagram

https://www.instagram.com/themarvinroad/

Lees ook:
Musicalsites Live met Ineke de Geus en Jennifer Terwel
Musicalsites LIVE met: Dominique de Bont en Sterre Verschoor van De Nieuwe Lichting