Factorium viert de zomer met een week vol workshops, werksessies en presentaties in en rondom het hoofdgebouw. Van maandag 13 t/m 17 juli kunnen kinderen, cursisten, studenten en profs meedoen, meeluisteren en meekijken – online maar ook vanuit onze studio’s en Theaterzaal. Alle Zomerweekdagen worden afgesloten met een Talent Night. Live vanuit de theaterzaal vinden iedere avond performances plaats van studenten, alumni en profs.

De vrijdagavond (17 juli) staat in het teken van dé musical met optredens van David Roelofs, Gioya van Rees, Haico Berkelmans, Julie Peeraer, Laura van Tricht, Maartje Mostart, Syntha van Alen. Net afgestudeerd aan de MusicAllFactory, staan deze zeven talenten nog een laatste keer samen op de planken in het Factorium. Een afwisselend programma van musical songs dat zij eindelijk weer mogen delen met publiek!!

Tickets bestel je via deze link: https://bit.ly/2O9WFOk. Omdat de zitcapaciteit beperkt is (22 zitplaatsen per voorstelling) bieden we per avond 2 rondes aan waarvoor je tickets kunt bestellen.

De woensdagavond staat in het teken van dé musical met optredens van MusicAllFactory alumni Lisanne Streukens en Sophie Stravens. Artistiek programmeur André van Hest. Tickets bestel je via deze link: https://bit.ly/2O9WFOk. Omdat de zitcapaciteit beperkt is (22 zitplaatsen per voorstelling) bieden we per avond 2 rondes aan waarvoor je tickets kunt bestellen.

Programma

19.00: ZONDER MUZIEK – Lisanne Streukens

Lisanne Streukens is recent cum laude afgestuurd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Voor haar eindexamen speelde ze haar eigen voorstelling ‘Zonder Muziek’. Regie lag in handen van André van Hest en samen met hem schreef ze ook de teksten. Zelf ontwierp en maakte ze soundscapes en arrangementen van bestaand musical- en kleinkunstrepertoire.

Lisanne is zangeres, actrice, theatermaker en docent. Ze leeft en werkt het liefst in alle uithoeken van haar passie en neemt haar filosofische gedachtes graag mee het theater in. ‘Zonder Muziek’ is een voorstelling over de vrouw, de man, alle warme en koude kanten van de liefde, seksualiteit, individualiteit en alles wat je daaruit meeneemt. Het is maatschappijkritisch met een humoristische ondertoon. Woensdagavond 15 juli zal zij, wederom in samenwerking met André van Hest, om 19u in de Factoriumzaal een compilatie van haar voorstelling tonen en u meenemen in de weg die zij zich baant door de liefde.

20.15: ANTIGONE – Sophie Stravens

Antigone vertelt het eeuwenoude, tijdloze verhaal over een meisje dat voor de moeilijkste keuze van haar leven staat. Ze struggelt met haar geweten, met goed en fout en vooral met zichzelf. Waarom kan zij zich niet neerleggen bij wat de maatschappij haar oplegt? Door het klassieke verhaal te combineren met humor en hedendaagse muziek, creëert Sophie een toegankelijke voorstelling. Brutaal en eigenzinnig. Kwetsbaar en muzikaal. In een regie van André van Hest, met teksten van Jibbe Willems en muzikale arrangementen van Jurrian Marx.

Sophie Stravens (28) studeerde in 2016 af aan de MusicAllFactory, naast haar opleiding BSc Bouwkunde en MSc Real Estate & Housing. Ze werd toegelaten tot de Master of Music aan het Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar ze in 2019 haar diploma ontving. Ze kreeg daar les van o.a. Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Brigitte Odett. Daarnaast volgt ze spellessen bij Machteld Hauer. Sophie speelt haar eigen voorstellingen op tal van plekken, ze stond o.a. in TapasTheater en op Fringe Festival.

Beide avonden zijn ook live te volgen via de Facebookpagina van Musicalsites.nl.