Elke zomer vindt er een zomerproject plaats met Fontys studenten. Dit jaar is dat Liefdesspel geproduceerd door Bas van Rijswijk en Martijn Smids. Zij hebben bestaand materiaal vertaald naar het Nederlands. Samen met Kim Reizevoort, Jeroen Sigterman, Julius de Vriend, Soraya Gerrits en Pamela Kroes werd er hard geoefend in een heel kort tijdsbestek. Het project is een samenwerking tussen studenten Muziektheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg én de Fontys Musical Incubator.

Onder begeleiding van Geertje Hochstenbach hebben de studenten onderzoek gedaan naar de productie en nagedacht over de vormgeving.  Corona was de grote spelbreker en om die reden besloten de studenten dit stuk als concertante uit te voeren onder regie van Florian Slangen en muzikale leiding van Steven van Gool. Het resultaat is binnenkort te zien op onze Facebook pagina.

Vandaag werd het stuk door een beperkt aantal mensen bekeken, binnen de gestelde regels van het RIVM. In het programma van ongeveer 40 minuten werden enkele nummers gezongen zodat het publiek een indruk kreeg van het materiaal waar onderzoek naar is gedaan. Om het volledige verhaal goed mee te kunnen krijgen zou het publiek het gehele stuk moeten zien, maar dat was binnen de tijd helaas niet mogelijk. Gelukkig konden zij zich van te voren inlezen. Als er in de toekomst mogelijkheden voor zijn, zal wellicht de gehele show alsnog gerepeteerd en uitgevoerd worden.

De studenten zijn er samen met Steven van Gool en Florian Slangen in geslaagd een aantal nummers op een mooie manier op de planken te brengen en maakten ze absoluut indruk in deze eenvoudige setting waarbij je door niets werd afgeleid en het publiek zich kon focussen op de studenten. De stemmen kleurden mooi bij elkaar en de veertig minuten vlogen voorbij en het publiek had nog veel meer willen zien van dit pareltje. 
 
Deze voorstelling vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, leidt dat tot pijnlijk-komische confrontaties. Marvins zoon Jason besluit dan dat hij zijn Bar Mitswa niet wil vieren. Zeker niet wanneer Whizzer een vreemde ziekte krijgt die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. Dan krijgt de viering van Jason’s volwassenwording alsnog een onverwachte wending.

Bas van Rijswijk
Bas van Rijswijk is 21 jaar oud en is momenteel derdejaars student Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij volgde hiervoor de Vooropleiding Muziektheater. 
Jeroen Sigterman
Jeroen studeerde afgelopen week af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. Hij volgde hiervoor de vooropleiding Muziektheater en de MusicAllFactory Jongeren op het Factorium in Tilburg.
Julius de Vriend
Julius de Vriend is 16 jaar en zit momenteel op de Vooropleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij volgde de afgelopen jaren de MusicAllFactory Jongeren op het Factorium. Later wil hij graag verder studeren op Fontys in de richting Muziektheater. Julius speelde o.a. in Droomvlucht en Kramer vs. Kramer. Later volgden de musicals Pluk van de Petteflet, The Sound of Music en Tina, De Musical. In 2016 won hij als dertienjarige het AVROTROS-programma New Musical Star.
Kim Reizevoort
Kim studeerde ook afgelopen week af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Tijdens haar studie speelde ze Mevrouw Segstrom in ‘A Little Night Music’ onder regie van Koen van Dijk. Tevens was ze te zien als soliste in de montagevoorstelling ‘City of Strangers’ onder regie van Paul Eenens.
Martijn Smids
Martijn Smids is 21 jaar oud en studeert momenteel Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar hij in zijn 3e jaar zit.
Pamela Kroes
Pamela Kroes is 21 jaar en studeert momenteel in het tweede jaar Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hiervoor volgde zij de vooropleiding Muziektheater en de MusicAllFactory Jongeren op het Factorium in Tilburg. Ze deed in 2013 mee aan The Voice Kids en heeft een eigen Youtube kanaal. 
Soraya Gerrits
Soraya Gerrits is 20 jaar oud en zit momenteel in de afronding van de HBO Bachelor Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Zij deed mee aan The Next Musicalstar en zong in de Lourdeskerk een duet met René van Kooten.

CAST

Marvin – Martijn Smids
Whizzer – Bas van Rijswijk
Trina – Kim Reizevoort
Mendel – Jeroen Sigterman
Jason – Julius de Vriend
Cordelia – Soraya Gerrits
Dr. Charlotte – Pamela Kroes

CREW

Regie – Florian Slangen
Muzikale leiding – Steven van Gool
Coaching – Geertje Hochstenbach
Techniek – Stef Mourits
Vertalingen en script – Bas van Rijswijk en Martijn Smids
Kostuums – Soraya Gerrits en Pamela Kroes

Lees ook:
MusicAllFactory medley première!

er zijn geen afbeeldingen gevonden