Op 15 juli 2023 gaat de korte musicalfilm ‘Hier ben ik’ in première in theater de Leeuw Arnhem. Regisseur Jonathan van Wieren maakte deze musicalfilm over homoseksualiteit binnen de kerk als afstudeerfilm. De hoofrollen in de film worden vertolkt door voor een musical award genomineerde Juliëtte van Tongeren en Aniek Venhoeven. 
 
Het verhaal gaat over de 19-jarige Elise die op het punt staat om gedoopt te worden. Als haar kerkgemeenschap erachter komt dat ze een relatie heeft met Noa, een meisje uit dezelfde kerkgemeenschap, komt Elise ongewild voor de keuze te staan: kiezen tussen haar geloof of de liefde. 
Voor de film zijn originele nummers geschreven, gecomponeerd en opgenomen. De film is afgelopen april gedraaid in het oosten van het land. In Eibergen en Borculo is de film in 5 draaidagen gefilmd en de makers zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de montage.
 
Op 15 juli organiseren de makers een feestelijke première en daar kan jij ook bij zijn. Via de website van Theater de Leeuw kan je tickets bestellen: https://theaterdeleeuw.nl/product/premiere-musicalfilm-hier-ben-ik
 
Programma:
13:00: Theater open
14:20: Start film
14:45: Q&A met Juliette van Tongeren en regisseur Jonathan van Wieren.