De eerdere première in dit theater was al magisch, de run tot nu toe enorm succesvol. Uitverkochte zalen en alleen maar lovende kritieken… En nu is de cast van Les Misérables weer terug in Amsterdam… voor nog eens zeven weken… dat verdient toch wel een nieuwe première, althans dat vinden wij! Première light dan, een aantal BN’ers schoven aan en ook de pers was uitgenodigd met de teaser dat er ‘een verrassing’ na de voorstelling kwam.

Maar voordat dat moment daar was, mocht een wederom uitverkochte zaal genieten van deze bijzondere, fantastisch uitgevoerde, weergaloze voorstelling. Eerder gaven wij al vijf sterren en we staan nog steeds achter deze score. We zijn het helemaal eens met Hans Cornelissen, dat bij de Musical Awards geschiedenis geschreven had moeten worden door beide hoofdrolspelers een Musical Award voor Beste hoofdrol uit te reiken, want wat zijn, zowel Freek Bartels (die hem zeer verdiend ook won) in zijn rol als Javert en Milan van Waardenburg als Jean Valjean toch ontzettend goed. Maar ook de award voor Beste musical blijkt nog steeds terecht want elke rol, elk castlid zorgt voor een onvergetelijke avond.

Dat je ook best meerder keren naar eenzelfde voorstelling kan gaan en een nieuwe beleving voorgeschoteld krijgt, hoeven wij de meesten van onze musicalliefhebbers al niet meer uit te leggen. In de voorstelling van gisteren ging bijvoorbeeld Saskia Schafer op als Mde Thernardier, en dat geeft direct een ander dynamiek in het herbergiersstel. Andere timing van humor, en haar tegenspel met de kindercast maakt het een feestje om te aanschouwen.  Maar ook een Joost van der Aa die de rol van factory foreman mocht invullen deed dit met verve. Enorm gegroeid in zijn stagepresence en zeer overtuigend spel.  En zo kunnen we eigenlijk iedereen nagaan maar het is veel leuker om het zelf te gaan zien!

Vandaar ook dat de komende voorstellingen al goed zijn verkocht. En dat maakte dat er na het daverende slotapplaus een moment genomen werd door Hans Cornelissen (bijgestaan door Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart) om een volgende award uit te reiken. De dubbel Diamanten Ticket Award, voor reeds 250.000 verkochte kaarten!
Hans gaf aan hoe bijzonder deze productie is en het proces dat er voor nodig is en dat ‘het best gelukt is’. Het publiek was het daar uiteraard in vol enthousiasme mee eens en gaf de cast een nog laatste daverende staande ovatie.

Fijn te zien dat er weer groei in het theaterbezoek zit, dat mensen met vertrouwen (maar vooral ook met plezier) hun weg weer gevonden hebben.

Daarmee kunnen we dan eigenlijk ook concluderen dat met de komst van de productie Les Miserables eigenlijk alleen het verhaal zelf in die categorie valt, de rest om deze productie heen is allerminst Miserables. Dus zorg dat je deze niet gemist hebt of ga vooral nog een keer, het is de moeite zeker waard!

Klik hier voor meer informatie.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Marloes Romeijn