Maandag aanstaande zou de premiere van de tweede cast zijn, maar de spelers hebben zojuist gehoord dat de musical Zodiac stopt.

Op Facebook en Instagram staat het volgende bericht: Vandaag hebben we het zeer pijnlijke besluit moeten nemen om te stoppen met ZODIAC de musical. De corona-tijd heeft teveel impact gehad, waardoor we ondanks vele inspanningen onze prachtige productie niet langer kunnen draaien. De impact op cast, crew, partners en leveranciers is groot. De komende dagen informeren we verder. Boekers van kaarten krijgen hun geld automatisch retour via Eventim. Onze boodschap mag niet verloren gaan. Laten we de toekomst anders doen! GROEN!

Cast

De cast zette ook een bericht op Instagram

Deze middag werd onze repetitie onverwachts onderbroken met het verdrietige bericht dat ZODIAC per direct stopt. De stekker is eruit getrokken. Er is verlengd zonder dat het financieel mogelijk was. Niemand van ons was op de hoogte van deze financiële onzekerheden. We zijn tot vanmiddag in het ongewisse gehouden.

Met de nieuwe cast zijn we maandag 27 september vol energie en passie begonnen aan het repetitieproces. Dit alles om ons klaar te stomen voor de premiere op 11 oktober. Het was dan ook als donderslag bij heldere hemel om dit nieuws te horen.

Zelfs gisteren nog kregen wij tot drie keer toe positieve mails met betrekking tot de premiere en de toekomst van ZODIAC.

Naast de vanzelfsprekende verslagenheid heeft dit grote gevolgen voor elk individu die heeft meegewerkt aan deze productie. Lees: mensen die andere producties/klussen/audities hebben afgezegd, zijn verhuisd of gebleven in Nederland en na een onzekere corona-periode opnieuw in financiële onzekerheid zijn.

Laten we er met z’n allen voor waken dat dit niet opnieuw gebeurt.

Met pijn in ons hart,
Cast 1 & 2 van ZODIAC

Musicalsites wenst alle betrokkenen veel sterkte de komende tijd.