Vanuit het intieme Openluchttheater Cabrio in Soest presenteren Romy Monteiro en Frits Sissing de vijftiende editie van de Musical Sing-a-Long. Dit jaarlijkse event is het moment voor het grote publiek om kennis te maken met het nieuwe theaterseizoen; van kleine tot grote musicalvoorstellingen. De Musical Sing-a-Long vindt in een aangepaste versie plaats en de opnames voor het unieke evenement zijn voor een select aantal mensen bij te wonen.

De Musical Sing-a-Long 2020 zie je zondag 30 augustus om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Het belooft een unieke avond te worden, waarbij in een intieme setting de mooiste en leukste optredens van maar liefst elf musicals de revue passeren. AVROTROS steunt hiermee de cultuursector en geeft musicalliefhebbend Nederland iets om naar uit te kijken in het komende theaterseizoen. 

De line-up van de Musical Sing-a-Long

Traditiegetrouw zijn er tijdens de Musical Sing-a-Long optredens te zien van verschillende nieuwe titels. De line-up bestaat onder meer uit de musicals Anastasia, Belle en het Beest, Saturday Night Fever, Lazarus, Kruimeltje, TINA – De Tina Turner Musical, Haal het Doek maar op, De Grote Drie, Falsettos, Murder Ballad en Soldaat van Oranje. De optredens worden begeleid door een live orkest, onder leiding van de vaste Musical Sing-a-Long dirigent Maurice Luttikhuizen. Het programma wordt een feest der herkenning, waarin ook teruggeblikt wordt op hoogtepunten uit de afgelopen vijftien jaar Musical Sing-a-Long.

Zo kan je bij deze speciale avond aanwezig zijn

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om als publiek in groten getale aanwezig te zijn bij de Musical Sing-a-Long 2020. Wel geeft AVROTROS 100 mensen de kans om bij deze speciale avond aanwezig te zijn. Hieronder kun je tickets kopen voor de opnames van de Musical Sing-a-Long 2020. De opnames vinden plaats op woensdag 26 augustus 2020 om 18.00 uur in Openluchttheater Cabrio in Soest. Een ticket kost €5,- per persoon, plus €1,50 boekingskosten per reservering. Per boeking mogen er maximaal 4 kaarten gekocht worden en op=op. We verwijzen je naar de website van de Rijksoverheid voor het hanteren van de huidige aanpak rondom de coronamaatregelen.

UPDATE: Alle tickets zijn op dit moment uitverkocht. Houd dit artikel in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Stem op je favoriete musical voor ’15 jaar Musical Sing-a-Long’ 

In de afgelopen 15 jaar van de Musical Sing-a-Long zijn er tientallen musicals voorbijgekomen in allerlei soorten, genres en meezing-gradaties. Van een vliegende Ted Neeley als ‘Jezus’, een zwemmende zeemermin in de lucht, tot aan Mary Poppins hangend boven het publiek aan haar paraplu. Naast het nieuwe theaterseizoen willen we tijdens de jubileumavond op 30 augustus terugblikken op een aantal van deze hoogtepunten.

Wat was jouw favoriete musical in 15 jaar Musical Sing-a-Long? Neem een kijkje in de ’15 jaar Musical Sing-a-Long-playlist’ en stem onderaan deze pagina op je favoriete musical. Wie weet kun jij tijdens de Musical Sing-a-Long jubileumavond dan nogmaals genieten van een fragment uit je favoriete musical.

Om je een handje te helpen, dit zijn enkele musicals die de afgelopen 15 jaar in de Nederlandse theaters hebben gespeeld: Mamma Mia!, Grease, The Lion King, The Little Mermaid, Les Misérables, Evita, Beauty and the Beast, Petticoat, Miss Saigon, Wicked, Fame, Mary Poppins, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Zorro, Tarzan, Soldaat van Oranje, The Sound of Music, Billy Elliot, We Will Rock You, Jesus Christ Superstar, Elisabeth in Concert, Annie, Kinky Boots, My Fair Lady, The Bodyguard, On Your Feet, A Chorus Line, Ciske de Rat, Hair, RENT, Dreamgirls, Hij gelooft in mij, De Jantjes, Sister Act, Flashdance, Jersey Boys, Sonneveld, Shrek de Musical, Kruimeltje, Footloose, All Shook Up/Love Me Tender, High School Musical, Sunset Boulevard en Dirty Dancing. 

Stemmen kan hier

Lees ook:
Musical Sing-a-long, een warm feestje