Dit jaar was de Uitmarkt weer op het gezellige Museumplein. Als afsluiting van de Uitmarkt 2019 vond de 14de Sing-a-Long plaats waarbij nieuwe maar ook bestaande producties werden gepresenteerd. De presentatie was in handen van Romy Monteiro en Frits Sissing en ook deze versie werd afgetrapt met Do-Re-Mi.

 • Annie

Annie trapte af met de nummers ‘Meidentroep’ (Willemijn Verkaik) en de all time favorit ‘ Morgen’. Deze musical is weer terug van weggeweest en onder de bezielende leiding van William Spaaij zullen o.a. Willemijn Verkaik (Miss Hannigan) en Edwin Jonker (Oliver Stabucks)  en Ida van Spaandonk (Annie) deze illustere musical weer tot leven brengen dit keer zich afspelend in 2019.

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan. Wanneer miljardair Oliver Warbucks Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Meer informatie vind je hier

 • Verliefd op Ibiza

Dé feel-good musical ‘Verliefd op Ibiza’. Over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Iedereen uit de familie rondom het vergeten popicoon Lex wordt deze zomer hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, op oude bekenden, op nieuwe kansen, op waanideeën en op het zonnige Spaanse eiland zelf. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft en nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg; de hormonen stuiteren over de bar! Het gezelschap rondom de verlopen popster, zijn familie en een beroemde voetballer, komt er tijdens een hete zomer achter dat liefde zich niet aan gebaande paden houdt. Én dat Ibiza meer is dan feestjes bij ondergaande zon.

‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over grenzeloze hartstocht. Over buiten de lijntjes durven liefhebben. Over het doorbreken van vooroordelen en over het wonderlijke fenomeen dat we weg van huis, onder de verraderlijke vakantiezon, allemaal net even wat meer durven. Want jong of oud, liefde is voor iedereen. Op Ibiza zijn geen grenzen, daar kan je zonder vooroordelen met een kloppend hart buiten de lijntjes van de liefde kleuren!

Een romantische comedy musical die het nét even anders durft te doen. Tijdens de Sing-a-Long zong de cast het titel nummer ‘Verliefd op Ibiza’.

Meer informatie vind je hier

 • Haal Het Doek Maar Op

Haal Het Doek Maar Op is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan, maar dan toch ook weer niet. Met nummers zoals Spiegelbeeld, Ritme van de Regen, Telkens Weer, Sammy, Sophietje, Brandend zand en vele andere tophits. De cast zal o.a. bestaan uit: Mariska van Kolck, Tony Neef, Dook van Dijck, Julia Berendse, Jordy van Loon en Willemijn van Holt.

De cast bracht een medley van de nummers ‘Brandend Zand’, ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Sophietje’, ‘Telkens weer’ en ‘Dans je de hele nacht met mij’.

Meer informatie vind je hier

 • Soldaat van Oranje

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première in een voor deze voorstelling gecreëerd theater. Het publiek beleeft de voorstelling, met inmiddels meer dan 2,9 miljoen bezoekers, in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Inmiddels is bekend gemaakt dat deze musical ook in London zal worden gespeeld. De cast zong het nummer ‘Mijn weg naar jou’  en ‘Morgen is vandaag’.

Meer informatie vind je hier

 • Company

Company is de met vijf Drama Desk Awards en zes Tony’s bekroonde midlife-musical, relatiekomedie en iconische Broadway-hit van Stephen Sondheim, nu in Nederland met een topcast en live-orkest.

Op zijn verjaardagsfeest lijkt er iets te missen in het leven van Robert. Hij is charmant, sexy, succesvol; mannen willen hem zijn, vrouwen willen hem hebben. Toch is Robert -Bobby voor vrienden- nog steeds single. Vrienden trouwen en scheiden, hebben relaties en kinderen, staan vol in het leven, maar Robert blijft toeschouwer en vraagt zich af: heb ik een ander nodig om mezelf te zijn? En wie ìs de Robert op die selfies eigenlijk? Zijn bruisende verjaardagsfeest wordt een hilarische hellevaart langs lust, jaloezie, trouw, wrok, hartstocht, likes/dislikes en ander relatieleed. Wie kan Robert redden nu een complete meltdown dreigt?

De cast bracht het nummer ‘Zij aan zij” met Paul Groot in de rol van Bobby en verder o.a. Cystine Carreon, Marcel Visscher, Maartje van de Wetering, Jeremy Baker, Esther Maas, Jolanda van den Berg, Marcel Visscher, Carlos de Vries, Frank van Hengel, Sophie Veldhuizen, Tjebbo Gerritsma, Juda Goslinga, Hilke Bierman en Sytske van der Ster

Meer informatie vind je hier

 • Kinky Boots

Kinky Boots is een langverwachte titel die nu wordt uitgebracht door De Graaf & Cornelissen met een cast die bestaat uit o.a. Vajen van den Bosch, Jonathan de Moor en Naidjim Severina.

In deze hilarische, brutale en ontroerende musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit de gelijknamige speelfilm, erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. De fabriek produceert met name ouderwetse, saaie herenschoenen en stevent af op een faillissement. Maar dan leert Charlie de uitgesproken Simon kennen. Deze grote en opvallende jongeman blijkt door zijn vader te zijn opgevoed om professioneel bokser te worden, maar Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante dragqueen Lola. Er ontstaat een bizar idee. Om de fabriek te redden storten Charlie en Lola zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn.

Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Al helemaal niet als Lola haar gevolg meeneemt naar de fabrieksvloer. Deze zes ‘Angels’, stuk voor stuk zelfbewuste ‘dames’, weten van wanten. Dat de stoffige personeelschef en andere oud gedienden hier op z’n zachtst gezegd enorm aan moeten wennen, laat zich raden. En dit alles ook nog eens onder een enorme tijdsdruk. De sensationele en flitsende nieuwe laarzencollectie moet op tijd klaar zijn voor de beroemde fashionweek in Milaan.

Ook Charlies vriendin Nicola heeft moeite met alles wat er gebeurt. Dat geldt niet voor de jonge, grappige medewerkster Lauren, die zeer van Charlie gecharmeerd blijkt te zijn. Er ontspint zich een hilarische situatie met een lach, met venijn, met een traan en met een onverwachte wending. De laarzen blijken een enorme hit te zijn. De fabriek en ieders baan is gered. Charlie en Lola (Simon) realiseren zich dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Allebei volgen ze niet het pad dat hun vaders voor hen had bedacht, maar gingen ze voor hun eigen gevoel.

Deze ontroerende feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn maakte een zegetocht langs de grote theaters in alle wereldsteden. Niet in het minst door de prachtige kostuums, de swingende choreografieën en de fantastische nieuwe songs van wereldster Cyndi Lauper. Nu eindelijk ook in de Nederlandse theaters!

De cast zong het swingende en spetterende nummer ‘Laat je horen’ waarbij het Museumplein lekker op zijn kop werd gezet.

Meer informatie vind je hier

 • Back to Oz

Als in de tv studio de uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de Grote Oz en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Maar komt ze daar ooit nog terug?

Back to Oz is een unieke combinatie van live film, theater en muziek. Met een nieuwe tekst van Don Duyns gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band met muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast van negen acteurs die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hard, verstand en moed uit komt!

Noami van der Linden zong het schitterende nummer ‘Somewhere over the rainbow’.

Meer informatie vind je hier

 • Eerbetoon aan Martine Bijl

Een speciaal moment was ingepland om Martine Bijl te herdenken die op 30 mei 2019 overleden is. Deze vrouw heeft een grote stempel gedrukt op diverse musicals met haar uitmuntende vertalingen van o.a. 14 musical.. Niet alleen voor musical maar ook andere nummers en natuurlijk ook de nummers die ze zelf heeft gebracht. Een terecht eerbetoon aan deze veelzijdige vrouw gebracht door Willemijn Verkaik, Stanley Burleson en René van Kooten. Zij brachten nummer uit de musicals Tarzan, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Beauty and the Beast, natuurlijk mocht Wicked niet ontbreken met Willemijn Verkaik die het nummer Zwaartekracht vol power zong. Ze sloten af met “Voel je hoe de liefde groeit’ uit de musical ‘The Lion King’.

 • Mamma Mia! 

De cast van Mamma Mia betrad voor de tweede keer het podium. Deze musical draait al sinds enige tijd in het Beatrix Theater waar Mamma Mia voor de derde keer op de planken werd gebracht in Nederland. Mamma Mia! is de internationale musicalsensatie die je meeneemt in een zorgeloze zomer vol plezier. Het is een onweerstaanbaar verhaal vol humor, vriendschap en liefde. Wereldwijd hebben al meer dan 60 miljoen mensen deze show in hun hart gesloten.

Een moeder. Een dochter. Drie mogelijke vaders.

Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Wij mogen twee maal twee kaarten verloten. Lees snel hier hoe je dat kunt doen.

De cast bracht de nummers ‘Voulez Vous’ en ‘Super Trouper’ waarmee het hele Museumplein in feeststemming kwam.

Meer informatie vind je hier

 • Everybody’s Talking About Jamie

Everybody’s Talking About Jamie, de nieuwe succesvolle West End musical, komt naar Koninklijk Theater Carré, in de originele Engelse uitvoering. De met drie WhatsOnStage® Awards bekroonde en voor vijf Olivier® Awards genomineerde musical is vanaf 4 augustus 2020 twee weken exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré. Everybody’s Talking About Jamie is de vijfde titel in de serie Broadway in Carré en volgt Jamie, een 16-jarige jongen uit Sheffield. 

In deze actuele feel-good musical volgen we de ups en downs in het leven van de 16-jarige Jamie, zijn moeder en zijn klasgenoten. Jamie durft anders te zijn, spreekt zich uit en stapt in de schijnwerpers in een wereld waarin dit onmogelijk lijkt.

Naast de vele 5-sterrenrecensies heeft Everybody’s Talking About Jamie 8 grote theaterprijzen gewonnen, waaronder de UK Theatre en WhatsOnStage® Award voor beste nieuwe musical en de Attitude Culture® Award 2017. Daarnaast is de show genomineerd voor vijf Olivier® Awards.

Deze voorstelling zal te zien zijn met Engelse boventiteling. De cast zette het feest voort met het nummer ‘And You Don’t Even Know It’ met Layton Williams als Jamie New.

Meer informatie vind je hier

 • Anastasia

De spectaculaire en internationaal succesvolle Broadway musical Anastasia, geïnspireerd op de beroemde animatiefilm uit 1997, vertelt het mysterieuze verhaal van de laatste Russische tsarendochter Anastasia. Na jaren aan de macht, kwam er in 1918 een einde aan de tsarendynastie in Rusland. Al snel ontstonden er geruchten dat de tsarendochter Anastasia Romanov de aanval van de bolsjewieken op haar familie had overleefd. Wat was er gebeurd met Anastasia? Jaren na de mysterieuze vermissing van de beroemde Romanov prinses, duikt er in Rusland een vrouw op zonder naam en geschiedenis. Beleef de historie. Ontdek het mysterie. Ga mee op een weergaloze reis!

De musical Anastasia volgt de jonge, moedige Anya. Een weeskind die zich niets herinnert van vroeger en geen idee heeft wie ze is. Met een muziekdoosje als enige bagage gaat ze op zoek naar haar verleden. Een avontuur dat voert langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op groothertogin Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar familiegeschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb vlucht Anya  naar Parijs. Terwijl iedereen om haar heen een dubbele agenda blijkt te hebben telt nog maar één ding: is Anya echt de illustere Anastasia Romanov of niet? De verwachtingen zijn hoog gespannen gezien de opname van de clip met een 60-koppig orkest van het nummer ‘Terug in de tijd’.

De cast sloot deze Sing-a-long af met de nummers ‘Toch’, ‘Mijn Petersburg’, ‘Ooit in winterse dagen’ en ‘Terug in de tijd’.

Met dit schitterende optreden was dat nummer de afsluiting van de Musical Sing-a-long 2019 en meteen het begin van dit seizoen.

Meer informatie vind je hier

Wil je de Musical Sing-a-Long terugzien? Dat kan, Klik hier.

Lees ook:
Mamma Mia is verlengd! Maak kans op twee vrijkaarten!
Na MAMMA MIA! creëert Deep Bridge een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’
Musical Mamma Mia! langer te zien, Tina Turner in februari

Foto’s: Jeanne Rutgers
Verslag: Rob de Haan