MediaLane Theater ontwikkelt in nauwe samenwerking met Rob en Jet de Nijs een musical over het leven van Rob de Nijs. Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger vorig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.
 
Al meer dan zestig jaar vlecht het repertoire van Rob de Nijs zich door onze samenleving. De vrolijkheid en de melancholie van de jaren zestig met “Zachtjes tikt de regen”, het feest van de jaren zeventig en tachtig met het blond schuimend bier van “Malle Babbe”, de onzekerheid over alle liefdes met “Banger hart” en vanzelfsprekend het terugkijken over de jaren die waren met “Niet voor het laatst” maar ook “Foto van vroeger”.
 
De musical vertelt het verhaal van een zanger die naar woorden zoekt, en een schrijfster die op jacht is naar een stem. Ze komen elkaar tegen in een studio… zij begint voor hem te schrijven en hij zingt haar teksten en maakt ze van hemzelf. Daar ontstaat een romance uit maar vooral repertoire. En als de prikkel uit smeult, blijven de liedjes. Dan staat er een vrouw klaar die niet verliefd wordt op de artiest maar op de mens. En hem zweert trouw te zijn tot de dood hen scheidt.
 
De musical wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rob de Nijs en zijn echtgenote Jet de Nijs. “Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen. Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber.”
 
Creative producer Joop van den Ende: “Twee jaar geleden begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.”
 
MediaLane Theater
MediaLane is in 2014 opgericht door Iris van den Ende en is inmiddels uitgegroeid tot een productiebedrijf dat zich richt op media- en live-entertainment. Als theaterproducent ontwikkelt en produceert MediaLane Theater zowel originele theatervoorstellingen als Nederlandse versies van buitenlandse successen. Na de start met de musical Hello Dolly!, bracht MediaLane Theater afgelopen seizoen haar eerste originele musical Diana & Zonen. Daarnaast was de internationale succesmusical Come From Away te zien in de theaters en toerde Simone Kleinsma door het land met haar solovoorstelling VERDER. Na Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Streetvan Stephen Sondheim (winnaar van vier Musical Awards, waaronder Beste Kleine Musical) brengt MediaLane Theater komend seizoen de internationale sensatie SIX naar Nederland. Ook werkt MediaLane Theater aan een nieuwe, speciaal voor Simone Kleinsma geschreven musical: De Hospita. Deze voorstelling komt eind 2023 in de theaters.
 
Foto William Rutten