Met behulp van een megafoon en een flink aantal theaterliefhebbers tegenover zich telde Lone van Roosendaal vandaag af voor het DeLaMar theater in Amsterdam. Dit allemaal voor het 12,5-jarig bestaan van het prachtige theater. Met het aftellen gaf zij het startschot voor het publiek om naar binnen te gaan en alle foyers te doorzoeken naar kleine rode garderobekaartjes. Met een van deze dertien verstopte kaartjes kon men een jaar lang theaterkaarten winnen bij het DeLaMar. Dat lieten de theaterliefhebbers zich geen twee keer zeggen.

Het publiek had al snel een aantal kaartjes gevonden, maar niks werd uitgesloten. Zelfs de toiletten werden doorzocht, onder de prullenbakken werd gekeken en mensen zaten op hun knieën onder de bankjes te speuren. Het was een mooi schouwspel. Dit werd begeleid door allerlei leuke activiteiten. Zoals het levensgrote spel ‘Wie ben ik’, silent disco met Grease nummers, Balletjes vangen om tickets te winnen voor Six de musical of het maken van je eigen selfie voor de Mamma Mia wand om ook daar tickets voor te winnen.

Dit samen met een hapje, drankje en muziek zorgde dat het publiek zich prima vermaakte. De uiteindelijke dertien winnaars waren dolblij met hun prijs. De vraag welke voorstellingen zij willen gaan zien konden twee van de winnaars nog niet beantwoorden. Ze hadden net de nieuwe programmering bekeken en het DeLaMar heeft zoveel te bieden.

Wil jij ook feesten in het DeLaMar, bezoek hun site ( www.delamar.nl ) en boek een van hun mooie voorstellingen.

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn