Donderdagavond speelde Iwan Oorburg zijn Eigen Werk: Ruis. Het Academietheater Fontys was goed gevuld met familie, vrienden en schoolgenoten. Iwan speelde het afgelopen seizoen in Zodiac de musical die helaas vroegtijdig moest stoppen.  

Wie is hij vraagt Iwan zich af en is zijn ware ik vanaf het begin al aanwezig of is het een proces? Wat is de waarheid en wat doet de waarheid met je? Deze en nog veel meer vragen duizelden als het ware door zijn hoofd. In zijn pubertijd voelde zijn leven als een puzzel. De randen waren gelegd maar het midden moest nog ingevuld worden. Hij wist niet goed wie hij was.  Hij dacht dat hij alles zou begrijpen als hij alle antwoorden had en waarom dat zo was?

Tijdens de solo van Iwan worden er stickers met woorden op de grond geplakt van momenten in het leven van Iwan en vervolgt hij de zoektocht naar zichzelf. Plakkers zoals onder andere; Hij gelooft in mij, Zodiac, Eigen Werk, Mark Rutte, God en Pappa en Mamma.

Moet alles nut hebben en is er een hoger iets? Zo ziet Iwan allerlei puzzelstukjes opduiken en probeert hij zich een beeld te vormen van alles om zich heen. En als je dat beeld hebt hoe belangrijk is dat dan? Waarom neemt hij zijn beslissingen?

Iwan brengt zijn Eigen Werk op een indringende manier en weet zijn publiek te boeien en door te dringen maar ook te raken. Met zijn mooie stem weet hij de nuance te halen uit de nummers die hij brengt.

Iwan is komend seizoen te zien in de musical ‘Hij gelooft in mij’.

Coach: Alexandra van Marken
Zangcoach: Sofie Dirkx
Pianist: Hans Avontuur

er zijn geen afbeeldingen gevonden