Gisteravond vonden de eerste Eigen Werken van dit schooljaar plaats. Mara Hoezen, Kobe Donckers en Remi De Smet gaan binnenkort stage lopen. Een Eigen Werk duurt ongeveer dertig minuten en bevat minstens twee onderdelen uit het musicalvak. Hoe de student zijn Eigen Werk inricht, bepaalt hij of zij helemaal zelf. Ze worden daarom ook niet begeleid door een regisseur maar door een coach.

Mara Hoezen – Eerlijk gezegd liever niet

Mara speelde een conceptvoorstelling die dus bestond uit verschillende losse scenes met als rode draad dat Mara moeilijk nee kan zeggen of haar eigen mening durft te geven. Ze wil mensen niet teleurstellen en gaat daarbij soms over haar eigen grenzen. Met haar eerste nummer ‘Kutkind” stak ze meteen heftig van wal. Met Ward van Klinken had ze de perfecte tegenspeler. Nadat ze een paar van haar relaties, die niet helemaal goed verliepen omdat haar vriend haar overheerste of een andere vriend toch niet helemaal bij haar paste. ‘Nee’ zeggen is niet helemaal haar ding en mensen teleurstellen is dan toch vaak een brug te ver.

In haar dromen lukt het haar dan weer wel. Daarin kan ze slecht nieuws brengen en nee zeggen, maar als ze wakker is, blijft de negatieve waarheid en haar eigen mening een probleem.

Mara overtuigt met haar spel en met haar mooie stem zong ze haar nummers met een lekkere dosis humor.

Zjon Smaal was Mara haar coach en ze werd op de vleugel begeleid door Carl van Kuijck. Mara gaat stage lopen in de musical De drie biggetjes.

Kobe Donckers – Matsutake

Kobe speelde een paparazzi fotograaf die tijdens het fotograferen verliefd wordt op een bekend iemand. Is het slechts fan zijn van iemand of gaat het verder? Veel verder? Hoe ver ga je als je iemand adoreert? Sta je dan wel goed in het hier-en-nu of sla je door?

Volgens hem begrijpt hij haar en zij hem, maar is dat ook zo? Verbeeldt hij zich dat niet? Is er niet veel minder tussen hen als hij denkt? Als haar honden worden ontvoerd, staat hij op en probeert hij er alles aan te doen om de honden terug te krijgen. Hij gaat zelfs zo ver dat hij de ontvoerders om wil brengen.

Kobe heeft een prachtige stem en liet naast het acteren ook zien dat hij prima kan dansen.

Florian Slangen was de coach, Sofie Dirkx de zangcoach en hij werd begeleid op de piano door Carl van Kuijck. Kobe zal vanaf januari te zien zijn als Peter Pan.

Remi de Smet – Troebel Water

Remi speelde een heleboel personages die gezamenlijk gaan vissen. Op het toneel staan stoelen voor de hele familie die ook komt met alle kleinkinderen. Ivan, zijn vismaat staat aan de overkant van het water en Remi schreeuwt af en toe naar hem.

Het ene moment is hij zijn oma om even later om te schakelen naar zijn oom en zo komt zijn hele familie in beeld die ook in de zaal aanwezig is. Het lijkt een gezellig uitje te worden, totdat blijkt dat er een diep verdriet is in de familie. Troebel water is een mooi persoonlijk verhaal van Remi die hij op zijn eigen en vooral authentieke wijze verteld met een mooie knipoog en veel gevoel en vooral heel veel liefde.

De coach van Remi was Jaak Lema en de arrangementen waren van Xander Tillon. Remi zal Kamiel gaan spelen in de musical 14-18.

Kunnen we alsjeblieft liever zijn voor elkaar?

Hoe gaat het? Een simpele vraag. En het echt willen horen

Hoe gaat het? Elke dag vijf minuten. Een het kost niets.

Blijf voelen, blijf praten. Er is altijd iemand. Altijd.

Juline

Musicaltheater Fontys

De opleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van zang, dans en acteren, met als doel om professioneel musicaltheaterartiesten op te leiden. Tijdens de opleiding krijgen studenten intensieve trainingen en workshops op het gebied van zang, dans en acteren. Ze leren verschillende stijlen en technieken beheersen en werken aan het ontwikkelen van hun eigen artistieke identiteit. Daarnaast krijgen ze ook vakken zoals theatergeschiedenis, muziektheorie en stemvorming.

Naast het volgen van lessen en trainingen, krijgen studenten ook de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Ze werken aan verschillende producties en voorstellingen, zowel binnen de school als daarbuiten. Hierbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de theaterwereld.

De opleiding aan Fontys Musicaltheater is gericht op het klaarstomen van studenten voor een carrière in de professionele musicalwereld. Na het afronden van de opleiding kunnen afgestudeerden aan de slag als musicalacteur/actrice, zanger/zangeres of danser/danseres in musicalproducties, theatergezelschappen en andere podiumkunsten.