Luka de Baets mocht het schooljaar op Codarts afsluiten met haar VPC. De afgelopen tijd hebben wij al een aantal Vocal Perfoming Concerts gezien en afgelopen week natuurlijk de Show and Tell.

Luka was het afgelopen seizoen te zien in Amélie de Musical en speelde gisteravond haar zelfgeschreven voorstelling ‘When problems overwhelm us’. Zij werd bijgestaan door Julia Pera en Myrthe van der Voorst de Vries.

Luka begon haar solo met een liedje zittend op de kruk. Daarna transformeerde ze in een CEO waar de laptop van crashte. Ze besloot haar leven om te gooien en yoga lerares te worden en ook gezonder te eten. Als ze vervolgens zwanger wordt, is dat wel een issue. Droge humor en interactie met haar publiek zorgde ervoor dat er regelmatig flink gelachen werd door het publiek. Ze sloot haar solo af met mooi een zelfgeschreven nummer. De interactie met Julia en Myrthe was leuk om te zien en werkte uitstekend. Met haar mooie stem en geweldige mimiek sloot Luka in stijl het schooljaar af.

Het VPC fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent. Er worden coaches gekozen om de student te begeleiden bij de spannende zoektocht waarin muziek en theater elkaar versterken en eigenheid en ambacht elkaar ontmoeten. Een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.