Little Shop of Horrors is een sci-fi horrorkomedie, liefdesverhaal en doo-wop- en rockmusical in een: Het stuk met muziek van Alan Menken en verhaal en liedteksten van Howard Ashman werd begin jaren ‘80 al snel één van de meest geliefde Broadway musicals aller tijden. Het verhaal volgt de ongelukkige Seymour, bediende in een armzalige bloemenwinkel in een verpauperde stadswijk. Hier kweekt hij een grappige vleesetende plant, Audrey II, die een regelrechte hit bij de klanten blijkt te zijn.

Seymour geniet van de roem en het fortuin dat zijn steeds groter wordende plant voor hem genereert: Hiermee hoopt hij eindelijk zijn collega Audrey te kunnen laten zien dat zij het meisje van zijn dromen is. Terwijl Seymour de buitenaardse oorsprong van Audrey II en haar onstilbare honger naar wereldheerschappij ontdekt, leert hij een wijze les: “Planten niet voeren!”

Doelgroep Little Shop of Horrors is geschikt voor een publiek vanaf ongeveer 8 jaar en wordt geheel in het Nederlands gezongen en gesproken.

Uitvoerenden Little Shop of Horrors wordt gespeeld, gezongen en gedanst door de leerlingen van de Productieklas 18+ van de Haagse Vrije Theaterschool, die dit seizoen haar 10-jarig jubileum viert. Het is, na het succesvolle Foxtrot uit 2023, de tweede productie van de klas: Little Shop of Horrors, laat opnieuw al hun talent en enthousiasme voor toneelspel, zang en dans tot in detail zien.

Producent De Vrije Theaterschool (2014) is een Haags initiatief voor hoogwaardig kunst- en cultuuronderwijs aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. De school en haar muziektheaterproducties worden breed gedragen en wij zijn er bijzonder trots op sinds 2017 onze voorstellingen o.a. te mogen geven binnen de culturele gastprogrammering van Het Nationale Theater; het samenwerkingsverband van het Nationale Toneel, Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui.

Oorspronkelijke Verhaal & Liedteksten Howard Ashman Productie Muziek Alan Menken Nederlandse Vertaling Marcel Jonker

Kijk voor meer informatie over deze musical en de Vrije Theaterschool op www.vrijetheaterschool.nl

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]