Gisteren speelden Lisa Schol en Melissa Lodder hun Theatraal Concert. Nadat hun stage op het laatste moment toch doorging en zij wekenlang in het Wilmink Theater speelden in online voorstellingen was het nu tijd voor hun afstudeervoorstelling, het VPC.

Het VPC fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent. Er worden coaches gekozen om de student te begeleiden bij de spannende zoektocht waarin muziek en theater elkaar versterken en eigenheid en ambacht elkaar ontmoeten. Een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.

In een vrijwel leeg theater speelde Lisa haar VPC met de titel ‘Ik weet het niet’. Een dochter komt op bezoek bij haar moeder, Lien, die lijdt aan dementie. Lien herkent haar dochter en haar man niet.

Lisa had zich haar concert heel anders voorgesteld door voor een lege zaal te moeten spelen, maar ze mag absoluut trots zijn op het resultaat van het harde werken dat ze samen met haar medespelers Judith Boesen en Job Greuter en haar coaches Bart Wolvekamp, Doris Baaten en Quiten De Smedt heeft verricht. Het resultaat is een mooie breekbare voorstelling waarbij de harde realiteit van dementie en de liefde voor elkaar mooi naar voren komen.

Muzikaal begeleider Bart Wolvekamp zit midden in het decor waardoor hij midden in het verhaal zit en je als toeschouwer je volledig kunt focussen. Alles valt op zijn plek en de nummers die Lisa mooi en breekbaar zingt, passen helemaal in het geheel.

Ook Melissa liep stage in het Wilmink Theater tijdens de kerstdagen en was klaar voor haar concert begeleid door Iris Bakker en Sophie Janssens, gecoacht door Bart Wolvekamp en Lou Lou Hameleers en met muzikale begeleiding van vier musici.

Bij binnenkomt werd het publiek verwelkomt door Melissa die als een grote ster haar publiek toesprak in het Engels. Melissa vulde de ruimte met haar aanwezigheid en mooie jazzy stem en er ontstond een heerlijk jazzy concert.

Tijdens haar concert liet Melissa zien wat ze in huis heeft en boeit vanaf begin tot einde het kleine aantal toeschouwers bestaande uit medestudenten die geraakt werden door haar spel, zang en verhaal.

Wij waren getuige van twee totaal verschillende VPC’s en die beiden grote indruk maakten. Dit is zo geweldig om te mogen zien en helaas voor vrijwel geen publiek. Beide dames lopen nu stage bij Zodiac de musical die vanaf juni in de Koepelgevangenis is Breda zal gaan spelen. Ook dit jaar geen showcase, maar hopelijk volgend jaar wel weer. Wij kunnen niet wachten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden