Afgelopen woensdag kreeg Theater Teylingen hoog bezoek tijdens haar optreden ter ere van de Eerste Steek. Koningin Máxima kwam op bezoek tijdens één van de bouwdagen van de bloemencorso.

In een speciale voorstelling van vier nummers vertelde Theater Teylingen zingend en dansend over het proces van het creëren van de wagen. De Eerste Steek werd samen met burgemeester Carla Breuer gestoken op de wagen van Gemeente Teylingen, die dit jaar ook in het teken staat van De Gravin van Holland. Het gelijknamige filmisch theaterstuk wordt in mei opgevoerd.

Het proces van het creëren van de wagen begint met het idee, dat in een prachtig tafereel van koningsblauwe kostuums en walsende paren werd duidelijk gemaakt. Vervolgens kwam het ontwerp, waarmee het idee werd omgezet in steken, wat met krachtige zang en dans symbolisch getoond werd. Dit alles resulteerde het in de emotie die de drukke opbouw dagen met zich meebrengt door een voorproefje van de voorstelling De Gravin van Holland. De Gravin van Holland zong het nummer “Hou van wie ik ben” wat speciaal is geschreven en gecomponeerd voor voorstelling De Gravin van Holland. Na het harde werken eindigde het in één groot feest waarin de Burgemeester, Carla Breuer, hare Majesteit met mooie woorden toesprak en iedereen fijne corsodagen toewenst. Hiermee is het proces van het opbouwen van de wagens op een feestelijk wijze afgerond en weergegeven in de Eerste Steek.

De Gravin van Holland is te zien van 11 t/m 29 mei in theater ’t Onderdak in Sassenheim.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de voorstelling. Meer informatie vind u hier www.degravinvanholland.nl

Achteraf liet de koningin in een korte conversatie weten dat zij dankbaar was voor het mooie optreden en ze erg blij is met de hoeveelheid talent die in Teylingen te vinden is. Een speciaal tafereel waarin twee vooraanstaande vrouwen van Nederland elkaar ontmoeten.

Foto: Monica Stuurop