Al jaren organiseert Kleynkoor cultuurreizen voor hun leden naar bijzondere culturele plaatsen in het buitenland. Zo zijn Parijs, Dingle en Venetië al eens gekozen en afgelopen weekeind Wenen.

Wat blijft het bijzonder dat een paar dagen in een andere culturele omgeving zo’n ontzettende indruk maakt. De Kleynkoorleden verdiepen in groepsgevoel, verbinding, ontwikkeling, cultureel bewustzijn in een ander taalgebied. Oude contacten zet men in om nieuwe herinneringen te kunnen creëren. Ontmoetingen met theatermensen en een blik achter de schermen op plaatsen waar je als toerist niet komt, dat is het unieke aan dit concept.

Kleynkoor mocht in Wenen de Staatsopera bekijken onder leiding van een persoonlijke gids en bij het Raimundtheater achter de schermen kijken. Vervolgens bezochten ze de voorstelling Rebecca waar oud koorlid Nienke Latten de hoofdrol speelde met Willemijn Verkaik. Voor veel koorleden was dit een prachtige ervaring waar ze jaren later nog steeds over zullen praten.

Kleynkoor hoopt als organisatie dat het voor de leden, naast koorlid te zijn, openingen geeft om in hun ontwikkeling ruimte te maken voor andere mensen. Dat deze ervaringen van waarde blijken voor hun toekomst.