Afgelopen weekend (15 & 16 april) speelde NuRT, de jongerengroep van het Rijswijks Jeugdtheater, de voorstelling ‘The Addams Family’ in de Rijswijkse Schouwburg. In deze musical, geregisseerd door Pepijn Jehee, laat NuRT weer een hoop talent zien!

The Addams Family vertelt het verhaal van de nachtmerrie van iedere vader. Wednesday Addams (Mascha Voerman), de ultieme prinses van de nacht, is verliefd op een lieve, slimme, knappe jongen uit een zeer goed milieu, Lucas (Dion Rust). Haar ouders hebben hem echter nog niet ontmoet. Om het nog erger te maken, vertelt Wednesday haar vader over haar verliefdheid, maar smeekt ze hem het niet aan haar moeder te vertellen. Voor het eerst heeft Gomez (Joery Mooijman) een geheim voor zijn vrouw Morticia (Amanda Rooseboom). Alles verandert op de avond wanneer de Addams Family een dinertje geeft voor het “normale” vriendje en zijn ouders, Annelies en Maarten (Zella Caprino en Sander Dekker)…

‘The Addams Family’ bevat mooie, duistere muziek met prachtig vertolkte solo’s én koorzang, dankzij muzikaal leider Koen Both. Naast de hoofdpersonen, zingen ook familieleden Pugsley (Yuna Borsboom) en Fester (Rosa Kronenburg) in hun solo’s de sterren van de hemel. Het ensemble zet vol overtuiging een diversiteit aan voorouders neer, wat een genot is om naar te kijken. Leuk om te zien dat ook het potentieel van het ensemble volop wordt benut in bijvoorbeeld de danssolo van voorouder Ophelie (Myrthe Dol) en het komische spel van voorouder Joopie (Isabel van Emst).

Die komische noot is typerend voor deze musical. Zo blijkt Grootje (Lara Boot), die al jaren in het huis van de Addams woont, helemaal geen familie te zijn. En butler Lurch (Cas Versteeg) kan alleen maar grommen, wat zorgt voor een hoop gelach in de zaal. Aandachtspunt is wel dat sommige spelers niet altijd even goed te verstaan zijn. De dansen, gechoreografeerd door Maite Levy, passen verder mooi bij de muziek en worden vol overgave uitgevoerd.

Kortom, ‘The Addams Family’ is weer een prachtproductie van NuRT en het Rijswijks Jeugdtheater. Wij kunnen niet wachten om te zien wat ze volgend jaar op de planken zetten!

Het Rijswijks Jeugdtheater is dit seizoen nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg met ‘Peter Pan’ op 27 en 28 mei 2023. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Foto’s: Erick Kicken