Onlangs ontvouwde uitbater Music Hall de plannen voor de vernieuwde Zuiderkroon op het compleet heraangelegde Antwerpse Zuid. De Zuiderkroon wordt niet alleen omgetoverd tot een permanent virus-veilige eventlocatie en zal vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt worden tot Studio Zuid, de Belgische producent zal ook de programmatie op maat van de zaal aanpassen en er voluit inzetten op dinnershows in bubbel-setting. Te beginnen met Jesus Christ Superstar.

Vernieuwde Zuiderkroon

De openingsproductie van de reeds vernieuwde eventtempel wordt meteen een knaller van formaat. In de paasvakantie van 2021 kan u in de Zuiderkroon namelijk, naast van een overheerlijk diner, gaan genieten van ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’. Deze versie van de legendarische rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970), wordt een moderne en rocky show, een spetterend concert met live orkest in de stijl van  ‘Best of Musicals’ van Music Hall. De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Wat de hoofdrollen betreft, kan Music Hall alvast uitpakken met 3 absolute topvocalisten!

Pieter Jan De Paepe

Pieter Jan De Paepe (25, Lier), bij het grote publiek vooral bekend als slechterik Xander uit ‘Thuis’, wordt de rockende Jezus Christus. Een rol die hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd is, want hij speelde in zijn thuisstad Lier al eens de zoon van God in het openluchtspektakel ‘De Passie’ (2018). Pieter Jan volgde het zevende jaar Pop/Rock zang aan de! Kunsthumaniora Antwerpen, volgde de opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt en is sinds februari 2010 de frontman van de theatrale punkrock groep Rusty Spoon. Een ‘match made in heaven’ dus!

Ruben Van keer

Met Ruben Van keer (30, Mechelen) als Judas worden de liefhebbers en kenners ook op hun wenken bediend. Zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), betekende voor Ruben de grote doorbraak in zijn thuisland België. In het Verenigd Koninkrijk schitterde zijn ster eerder al wat feller. In 2016 studeerde Ruben af aan de Musical Theatre opleiding van de Royal Academy of Music in London en nog geen jaar later coverde en speelde hij de hoofdrol van Strat in de wereldpremière van ‘Bat Out Of Hell – The Musical’ in de Londense West End en op tour. Hij is ook te horen op het originele castalbum. Eveneens in Londen speelde hij John in ‘Knights of the Rose’ en Ruben tourde door het Verenigd Koninkrijk en Ierland als Grantaire in ‘Les Misérables’.

April Darby

Dergelijk mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt! In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert’ (NL) en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’. Tussen 2015 -2017 speelde April in Nederland meerdere keren per week de hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguard’ en was tegelijkertijd lead-vocalist in dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum. Hiervoor was April onder andere te zien als cover van de hoofdrol Deloris van Cartier in de musical ‘Sister Act’ en speelde ze de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical ‘Witches of Eastwick’. Voor April betekent de mooie en uitdagende rol als Maria Magdalena in  ‘Jesus Chris Superstar – a musical dinner show’ meteen ook haar langverwachte debuut in België!

Jesus Christ Superstar *

‘Jesus Christ Superstar’ is een rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970). De rockopera werd in 1970 ook uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. In 1973 werd ‘Jesus Christ Superstar’ verfilmd onder regie van Norman Jewison met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), in een voor toen zeer eigentijdse stijl. Ondanks de protesten bij aanvang, werden zowel de opera-, musical-, toneel- en filmversie als het album grote successen, en wordt het stuk ondertussen zelfs opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Het verhaal

‘Jesus Christ Superstar’ behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.
 
Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus…
 
‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ van 25 maart 2021 (try-out, 26 maart première) tot 5 april 2021 in Zuiderkroon Antwerpen, tickets & info:  www.jesuschristsuperstar.be

*bron: Wikipedia