Het Wilmink Theater in Enschede heeft een aantal voorstellingen online gezet waarmee u de tijdens de kerstdagen toch kunt genieten van theater.

Santa’s Revue

Een van de voorstellingen is Santa’s Revue. De voorstelling gaat over mevrouw Dinie Alderink, gespeeld door Ellen Röhrman, die alleen in een bejaardenhuis zit.

Als ze op de alarmknop drukt, denkt ze daar iemand is maar tot haar verbazing verschijnt daar ineens de kerstman, gespeeld door Laus Steenbeeke. Hij neemt ook zijn kerst-elfen mee, gespeeld door Jip Wassenberg, Lisa Schol, Juul Van de Laar, Luuk Haaze, Melissa Lodder, Isabel Pronk, Lot Berendse en Aniek Venhoeven, mee. De elfen zijn studenten van Codarts (Conservatorium) die stage liepen in o.a. deze voorstelling. Tussendoor maakt de buurman, gespeeld door Paul Krijnsen, ook zijn opwachting.

Het verhaal is komisch maar geeft ook aan hoe eenzaam mensen en met name ouderen kunnen zijn in deze tijd. Dinie vertelt haar eigen verhaal aan de kerstman waarbij er en een mooi, ontroerend en stuk wordt gespeeld in een mooie kerstsfeer. Als de elfen, die eerst niet door de schoorsteen kwamen, aangekomen zijn, begint de revue en het kerstfeest pas echt met mooie nummers die ook een boodschap bij zich dragen. Santa’s revue is een mooie show met alle ingrediënten van een revue.

Deze voorstelling is helaas maar twee keer gespeeld maar u heeft alsnog de kans deze show te bekijken door kaarten te bestellen op de website van het Wilmink Theater.

Het Kerst Komt Altijd Concert

Het Kerst Komt Altijd Concert is een samenkomst van prachtige kerstliedjes in de PAY.Zaal. Een intiem concert vanuit het Wilminktheater met artiesten als Humphrey Campbell, The Voice of Holland winnares Pleun Bierbooms, operazangers Kelly God vanuit de Nederlandse Reisopera, de studenten van Codarts en musici van het Phion orkest.

Ook dit concert is te bekijken en vooral ook te beluisteren en daarvoor zijn tickets te verkrijgen op de website van het Wilmink Theater. Klik hier voor meer informatie.

Deze voorstellingen kan je online bekijken tot en met 3 januari 2021. Grijp jouw kans en dompel je onder in het theater met deze en nog meer voorstellingen.

Lees ook:
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede opent tientallen theatertjes
Musicalsites LIVE sprak met studenten van Codarts Rotterdam