Len Elkhuizen wil dit verhaal ontzettend graag vertellen, omdat hij vindt dat er nogal een negatieve stempel op de kunst- en cultuursector gedrukt wordt. De afgelopen tijd heeft hij gemerkt dat veel mensen het belang van kunst en cultuur niet inzien, wat, als je het hem vraagt, volledig onbegrijpelijk is. Met het verhaal dat hij wil vertellen in deze documentaire wil hij mensen dan ook inspireren en informeren over de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur en het échte leven van een artiest zonder de glitter en de glamour.

INTRODUCTIE

Stel je voor dat jouw passie, waar je veel tijd, moeite en geld in hebt gestoken, door anderen gezien wordt als een uit de hand gelopen hobby. Dat ervaren veel mensen die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector. In de documentaire ‘Hobby’ zien we Britt Lenting en Yoshua van den Broek, die beiden werkzaam zijn in de muziektheaterwereld. Een wereld waar zekerheid nooit gegarandeerd is! Toch geven ze allebei de moed niet op en blijven vechten voor een plek in de spotlight.

DE DOCUMENTAIRE

In de documentaire gaat Britt terug in de tijd en ontdekt de kijker hoe ze uiteindelijk een hoofdrol te pakken krijgt in de meest bekende West End-musical The Phantom of the Opera. Dat deze weg naar succes niet eenvoudig was, wordt wel duidelijk. Nadat zij 6 maanden lang avond na avond staat te schitteren op het podium komt er ineens een einde aan door COVID-19. Datzelfde overkomt Yoshua, alleen is hij pas sinds 2019 afgestudeerd en was hij net bezig om zijn carrière te starten. Beide geven ze niet op en strijden nog steeds voor hun plekje op het toneel.  

WAAROM

Ik wil dit verhaal ontzettend graag vertellen, omdat ik vind dat er nogal een negatieve stempel op de kunst- en cultuursector gedrukt wordt. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat veel mensen het belang van kunst en cultuur niet inzien, wat, als je het mij vraagt, volledig onbegrijpbaar is. Met het verhaal wat ik wil vertellen in deze documentaire wil ik mensen dan ook inspireren en informeren over de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur en het échte leven van een artiest zonder de glitter en de glamour.

Wil je meehelpen? Klik dan hier!

Lees ook:
In gesprek met;.Britt Lenting, over The Phantom of the opera in Londen