Sammy Uivel is een powervrouw die gisteren haar Master Muziektheater afrondde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg met haar voorstelling ‘Op het eerste gezicht’ onder regie van Benno Hoogveld. Een bewerking van het stuk Prima Facie van Suzie Miller.

Sammy vertelt het verhaal van een advocaat die mannen verdedigt die verdacht worden van grensoverschrijdend gedrag en zorgt dat ze vrijgesproken worden en de vrouwen niet worden geloofd door gebrek aan bewijs. Op een avond als ze uitgaat met haar collega gaat het helemaal fout en wordt ze verkracht door haar collega. De vrouw staat ineens in dezelfde situatie als de vrouwen die aangifte doen maar niet geloofd worden en waardoor de dader vrijuit gaat.

Sammy durft het aan om dit verhaal te vertellen en doet dat met overtuiging en kracht. Vocaal is Sammy ijzersterk en zingt ze nummers vol overtuiging. Sammy haar uitstraling is die van een krachtige vrouw, ook in deze voorstelling, ondanks hetgeen wat haar overkomt waardoor ze een hevige strijd moet voeren. De vrouw vecht voor zichzelf en aan het einde zegt zij dan ook ‘mijn leven gaat van start’.

Het mooie van het spel van Sammy is dat ze kracht uit blijft stralen ondanks alles wat haar overkomt en de hel waar ze doorheen gaat. De verkrachting maar ook de strafzaak die jaren op zich laat wachten en een marteling moet zijn voor de vrouw die ze speelt. Sammy heeft met deze voorstelling haar Master met overtuiging afgesloten.

Muzikale begeleiding Michiel Ballhaus, Cillian van der Staak en Reinier de Rooij

Vocale Coaching: Edward Hoepelman en Katrien Verheijden

Vertaling Script: Amanda Payne