Ruim twee jaar lang is er door een collectief van nieuwe musicalmakers gewerkt aan een vooruitstrevende voorstelling die het publiek in vijf verhalen meesleurt naar de uithoeken van seksueel grensoverschrijdend gedrag; Lokroep de eerste Nederlandse musical over #metoo. Een heftig thema, maar niet per se een loodzware voorstelling.

De musical is een conceptmusical waarbij wordt ingezoomd op 5 gebeurtenissen. Een raamvertelling die je meeneemt naar een steriele operatiekamer, een coffee corner die druipt van activisme en naar de studio van de meest bekeken talkshow van Nederland. Iedere scene heeft een geheel bij de inhoud passende eigen speel- en muziekstijl. De scènes hebben alle een andere aard en karakter qua machtsverhouding en affectie, en kennen daarnaast een ander verloop en een andere uitkomst. De muziek die gecomponeerd is door Job Greuter is zeer complex en uitdagend.

Je voelt door het hele stuk heen een soort spanning over wat gaat er nu gebeuren en hoe vooral. De situaties zijn grappig, ernstig, emotioneel en geven je stof tot nadenken. De scènes zijn zo scherp en slim geschreven dat je tot het eind geboeid blijft. Vooral de subtiele verwijzingen en het sterke spel tillen deze voorstelling naar een hoger niveau. Er zitten binnen het stuk rode draden verweven waarbij je als toeschouwer op zoek gaat naar de verbinding daarbinnen.

Het decor bestaat lampen die een steriel effect maar confronterend effect geven waarmee de diverse verhalen binnen de voorstelling nog beter naar voren komen. Daarnaast is iedereen vocaal ijzersterk waardoor de nummers perfect tot uiting komen.

Lokroep is geschreven en gemaakt door een creatief collectief van talentvolle musical-performers, veelal met ook een makerstalent. Zo is de muziek van Lokroep gecomponeerd door Job Greuter die ook mee speelt. De vijf verhalen zijn geschreven door meerdere scenaristen, waaronder Elisabeth van Nimwegen en Marijn Bellaard, waarvan de laatstgenoemde – net als Job – ook als performer op het podium staat. Anouk Beugels pleit voor het verdwijnen van ‘hokjes’ in het maakproces. De cast van Lokroep bestaat verder uit Charlotte Dommershausen (Annie, The Last 5 Years), Lisse Knaapen (In het Licht, Soldaat van Oranje – De Musical), Tjyying Liu (scenario ‘Zucht’, Gouden Kalf nominatie, performer), Saskia Mees (toneelgroep De Appel, ALBA Theaterhuis), Shanice Redan (Radio6 Soul en Jazz Talent, Music Matters Award), Okke Westdorp (bestuurder culturele sector) en Jip Verdellen.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling en voor kaartverkoop op www.stichtingnanoek.nl