Met het 5-jarige bestaan van deze studenten-theatervereniging was op 17 juni de viering hiervan op Podium Bloos in Breda. Met deze voorstelling lieten ze aan het publiek zien hoe het maken van zo’n voorstelling nou tot stand komt. Soms gaan hierbij ook dingen fout en dit levert komische taferelen en heftige emoties op voor het publiek om van te genieten. Dit werd allemaal overgebracht op humoristische wijze en met behulp van vele, voor het publiek, herkenbare verhalen en liederen.

De-Reunie-Sofie-Klomp-29

Door de voorstelling heen zijn er bekende liedjes te herkennen in de adaptaties van deze knallers. Waarschijnlijk kent iedereen de woorden “Hocus pocus, iedereen kan toveren” wel als één van de bekendste hits uit je kindertijd. In deze voorstelling hebben ze dit aangepast naar de tekst “alles, alles, alles is een musical”. Zo zitten er overal kleine verwijzingen verstopt in dit theaterstuk vol zang en humor. Uitspraken als “Weet je wat onprofessioneel is, jouw hoofd.” en “Dan speel je maar dat je een proteïne shake hebt.” doen het publiek hardop lachen. Ook wordt er gerefereerd naar bekende sprookjes als roodkapje en worden er woordspelingen gebruikt als ‘ex’ in plaats van ‘heks’. Al dit in een verhaal over de strijd om de hoofdrol in Romeo & Juliet, de liefdesgeschiedenis tussen de supersterren Lucas en Hannah en een ander onverwachtse liefdeskoppel binnen dit theatergenootschap.

De-Reunie-Sofie-Klomp-127

De Reünie is opgedeeld in veel verschillende delen. Elke keer als het licht dooft op het toneel komt het publiek weer een nieuw interessant deel van het verhaal tegemoet. Het is leuk om te zien hoe er veel diversiteit is qua zang en toneelspel doordat deze voorstelling is gemaakt door een amateurtoneelgroep. Dit zorgt juist voor een authentiek gevoel maar is ook zeer indrukwekkend. Door het toneelstuk heen wordt er met volle borst gezongen naar het publiek toe ter ondersteuning van het verhaal. Niet alleen in de teksten van de muziek wordt er gerefereerd naar bekende liedjes maar ook in de compositie op het toneel. Als je goed op let komt er bijvoorbeeld een verwijzing naar de musical Grease voorbij.

De-Reunie-Sofie-Klomp-112

De Reünie is al met al een zeer verfijnde samenstelling van herkenbare emoties, humoristische uitvergrootte gebeurtenissen en muziek die het helemaal afmaakt. Zelf zou ik nu ook wel een handtekening van de bekende filmster Hannah willen.

Verslag en foto’s: Sofie Klomp