Shifting Daylight is de band van zanger/acteur René van Kooten (o.a. ‘les Misérables’, ‘The Passion 2013’, ‘Beste Zangers 2016’), gitarist/producer Bram Bol (o.a. David Benjamin) en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij (o.a. Jeroen Kant, Max Douw).

Samen geven zij door het schrijven, het zelf opnemen en het live spelen van hun eigen liedjes, gehoor aan hun muzikale oer-behoefte: In alle vrijheid muziek maken. Na het bijzonder goed ontvangen debuut ‘Something so Real’ komt Shifting Daylight nu met een nieuwe voorstelling: ‘Gemmae’. Begin volgend jaar volgt de nieuwe cd die dan ook op Spotify te beluisteren is.

 

Gemmae

In ‘Gemmae’ gaan Bram, Ingmar en René in hun muziek en verhalen dieper in op de haastige reis die het leven soms lijkt te zijn. Een inspirerende reis vol dromen, hoop, liefde en groei, maar ook één van afscheid, verval, angst, onrust en verlies. Waar vind je houvast en hoe bepaal je wat echt belangrijk is in een tijd van zoveel ‘moeten’?

De sfeervolle, rijk gearrangeerde liedjes worden wederom aangekleed met tal van verschillende instrumenten en kleuren waarbij de muziek duidelijk centraal staat. Hierbij laat Shifting Daylight zich mede inspireren door bands, uiteenlopend van The Eagles tot Bon Iver.

Gemmae-theatertour-82

Het verhaal en de muziek grijpen je meteen vanaf de eerste minuut. Tussen de nummers door vertelt René over de moeilijke reis die hij heeft meegemaakt. Het is een zeer persoonlijk verhaal en greep mij regelmatig bij de keel. De nummers liggen heel lekker in het gehoor en je verbaast je over de grote hoeveelheid instrumenten die worden bespeeld. Na het indringende verhaal met begeleidende nummers zongen de drie mannen nog een paar nummers akoestisch.

Wat duidelijk wordt, is dat deze voorstelling ook in het teken staat van samen heerlijke muziek maken waarbij op het toneel alleen maar deze mannen en hun instrumenten centraal staan.

Veel te snel was de anderhalf uur voorbij. Deze theatertour is zeer goed geslaagd en echt een aanrader. Ik kijk al uit naar de cd, maar voor die tijd ga ik zeker nog een keer genieten van Shifting Daylight.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/shiftingdaylight

Lees ook:
Shifting Daylight: Een muzikale brug tussen de blokkerende hokjes