ZODIAC de musical is op zoek naar kinderen die via een tekening hun hoop voor onze Aarde in beeld brengen. Hoe ziet hun ideale wereld er in 2031 uit? Een van de hoofdpersonen in de voorstelling is Evi, samen met haar vrienden wil zij blijven geloven dat we de toekomst anders kunnen doen. Evi is dan 18 jaar oud. Daarom lijkt het de makers van de musical mooi om aan de 8-jarige kinderen van nu, de 18-jarigen in 2031, deze oproep te doen.

Met als vast pop-up theater De Koepel in Breda is de oproep speciaal gericht aan kinderen in Breda. Er worden 20 hoopvolle tekeningen geselecteerd die een bijzondere rol krijgen in de voorstelling. Die tekenaars mogen dit natuurlijk met eigen ogen komen zien. Regisseur William Spaaij: ‘Ik zou het vooral heel leuk vinden als ze hun eigen fantasie gebruiken. Dus niet perse wat ze verwachten, maar vooral hoe ze zouden willen dat de wereld er dan uitziet. Waar ze over dromen, als alles kon en mocht.’

Naast 8 jaar oud zijn en in Breda wonen, is de vraag om de tekening met waskrijt te maken. Een foto van de tekening kan t/m zondag 18 april ingestuurd worden. Het advies is dat kinderen samen met ouders of een andere volwassene de oproep eerst goed bekijken. Het filmpje van Dominique de Bont, met andere woorden Evi, is samen met toelichting te vinden op zodiacdemusical.nl/tekening.

Over ZODIAC de musical

Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt. In 2031 is onze planeet er slecht aan toe en de dierenriem daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terughalen. Op Aarde ziet Bo de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en komt voor een moeilijke keuze te staan. Wat doe je als de wereld in brand staat? Welke uitdagingen ga je samen met je nieuwe vrienden aan, welke ga je uit de weg? Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden?

Over Stichting Zodiac

Stichting Zodiac zet zich in om mensen en organisaties te inspireren tot een bewuster leven. Dat doet de Stichting met eigentijdse theaterproducties. Met actuele verhalen, toepassing van nieuwe technologie en een betoverende mix van toneel, muziek en dans. In mei 2021 brengt Stichting Zodiac zijn eerste theaterspektakel in De Koepel in Breda.

Oproep voor de kindertekening: www.zodiacdemusical.nl/tekening