De Nederlands-Amerikaanse zangeres/musical-actrice April Darby komt meteen door de grote poort binnen en maakt haar Vlaamse musicaldebuut als superster Rachel Marron in ‘The Bodyguard, the musical dinner show’.

April zou in maart 2021 al haar intrede in Vlaanderen maken als ‘Maria Magdalena’ in ‘Jesus Christ Superstar’, maar door de gekende redenen werd deze Music Hall-productie uitgesteld naar een latere datum.

Voor April hebben de angsten, gevoelens en powerballads van superster Rachel Marron alvast geen geheimen meer, want tussen 2015 en 2017 trad April al meerdere keren per week in de voetsporen van Whitney Houston en vertolkte in Nederland deze hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguard’. Tegelijkertijd was ze ook lead-vocalist in dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum.

In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert’ (NL) en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’.

The Bodyguard

Wie ‘The Bodyguard’ zegt, denkt meteen aan Whitney Houston. Het gevierde en betreurde popicoon met de platina stembanden (en platen), maakte in de gelijknamige film uit 1992 de rol van gestalkte superster Rachel Marron onsterfelijk, met Kevin Costner als haar trouwe bodyguard. Het bijhorende album is met ruim 44 miljoen verkochte exemplaren tot op vandaag de bestverkochte soundtrack aller tijden.

De musicalversie van ‘The Bodyguard’ ging op 5 december 2012 in première op de Londense West End en werd niet enkel in de UK, maar ook in China, Australië, Frankrijk, Zuid-Korea, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Canada en Nederland (850.000 bezoekers in NL!!) een enorm succes. Music Hall biedt deze productie aan als ‘dinner show’ in Studio Zuid. ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ wordt op die manier een zintuiglijke totaalbeleving, waarbij het publiek niet enkel zal kunnen genieten van een overheerlijk dinner, maar ook van indrukwekkende video muren en special effects, drama, verboden liefde, rauwe emotie én wereldhits

‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’ vanaf 29 september 2021 in Studio Zuid te Antwerpen. Tickets en info: www.thebodyguard.be