Een voorstelling met stevige Groningse inslag, passend bij deze verwarrende tijden die een universeel gevoel opwekken: Het gevoel van vrijheid en verlangen na een periode waar beperkingen aan de orde van de dag zijn speelt een grote rol. Het verlangen om elkaar weer te zien en te omhelzen, om van het uitgaansleven en cultuur te genieten, te genieten van de vrijheid waarin alles weer mogelijk is.

Artistiek leider Ben Smit werkt met schrijver Jan Veldman, componist Jan Meiborg en muzikaal leider Piet Roorda aan het vormgeven van nieuwste stuk van GOOV Muziektheater. Een vrolijke en kleurrijke Muziektheater voorstelling, die net als eerdere eigen stukken van het oudste Muziektheater gezelschap uit de stad zijn kernverhaal vindt in Groningen.

Waar eerder Aletta Jacobs, Bommen Berend en Jacques d’Ancona de inspiratie vormden voor eigen producties van GOOV is de beurt nu aan cultheld Koos Kerstholt. Speler en regisseur van het eerste uur binnen GOOV Muziektheater! Daarbuiten, vooral in de cultuurhoek, een bekende naam. ‘Bij Koos Kerstholt’ aan de vismarkt kwamen, na de roerige oorlogsjaren, Stadjer en kunstenaars samen om het leven te vieren. Een knipoog naar het heden, waar men staat te springen om precies dat laatste weer te mogen doen. “We zien elkaar” is naast een ode aan Groningen en een van haar meest markante inwoners, een ode aan vrijheid, saamhorigheid en de cultuur gedragen op de klanken van Jazz in de jaren 50..

In 2023 zal GOOV muziektheater de voorstelling op de planken brengen.

www.goov.nl

Foto: GOOV