In oktober 2021 kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en de 5 film hits in de bioscoop, de leukste meester van Nederland, ‘Mees Kees’, naar het theater komt. Na de bekendmaking van de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ konden kinderen tussen de 10 en 14 jaar zich aanmelden voor de audities, waarop massale aanmeldingen volgden. 

‘’Er kwamen zo ontzettend veel aanmeldingen binnen bij STENT Casting voor de kinderaudities, dat is écht waanzinnig. Bij ‘Mees Kees’ staan de kinderen centraal. Daardoor vinden wij het ook zo belangrijk dat iedereen zich welkom voelt om te komen auditeren. Wij zijn op ons kantoor dan ook keihard met ons castingteam aan de gang gegaan om alle aanmeldingen te verwerken met als gevolg dat we extra castingdagen hebben toegevoegd om iedereen te kunnen ontvangen. Wij kijken er naar uit om alle honderden talenten langs te zien komen!’’ Aldus producent Giovanni Sturkenboom.

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! 

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop. 

De musical wordt op dit moment ontwikkelt met Allard Blom (script en liedteksten), Martin Michel (regie en choreografie) en Marnix Wetzer (muziek). Vanaf september 2022 kan iedereen samen met Mees Kees in het theater op kamp, de musical zal met meer dan 150 voorstellingen te zien zijn door heel Nederland. 

De kaartverkoop gaat binnenkort van start. Ga voor meer informatie naar: www.meeskeesdemusical.nl