Het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert een vertoning van Disney’s realistische remake van “The Lion King” (2019), met de Oscar-winnende filmmuziek van Hans Zimmer live uitgevoerd bij de film. Het 100-koppige orkest speelt onder leiding van dirigent Clement Ishmael in de RTM Stage van Ahoy Rotterdam op 1, 2 en 3 april. Meer informatie en ticketverkoop hier.

Over het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is geboren in de bioscoop: het werd in 1918 opgericht door musici die hun brood verdienden met het begeleiden van films in de Rotterdamse theaters. Met veel energie, lef en ambitie groeide het orkest uit tot een van de meest vooraanstaande van Europa. Tegenwoordig bereikt het Rotterdams Philharmonisch wereldwijd een miljoenenpubliek met online concerten en met tournees langs de beroemdste zalen – met de Doelen als thuishaven. Trots op zijn afkomst is het orkest ook altijd muziek bij films blijven spelen: van klassiekers met Charlie Chaplin tot arthouse films tijdens het Internationale Filmfestival Rotterdam en blockbusters als de Harry Potter reeks. rpho.nl

De muziek

De speelfilm van Jon Favreau bevat – net als de originele versie uit 1994 – onvergetelijke muziek van een bekroond team, waaronder de Oscar en GRAMMY-winnende superster Elton John en Oscar en GRAMMY-winnende tekstschrijver Tim Rice. Beyoncé schreef en speelt mee aan een nieuw nummer in de film, het krachtige nummer ‘Spirit’. Ook bevat “The Lion King” nieuwe opnames van de originele nummers, geschreven door Elton John en Tim Rice en muziek van de Oscar en GRAMMY-winnende componist Hans Zimmer, plus Afrikaanse zang- en koorarrangementen van de met een GRAMMY bekroonde Zuid-Afrikaanse producer en componist Lebo M (Rhythm of the Pride Lands).

Over de film

Disney’s “The Lion King” reist naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning wordt geboren. Simba verafgoodt zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke lot ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, de broer van Mufasa – en voormalig troonopvolger – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s ballingschap. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden, zal Simba moeten uitvinden hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem toekomt. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, James Earl Jones als Mufasa, Chiwetel Ejiofor als Scar, Seth Rogen als Pumbaa en Billy Eichner als Timon.
 
Foto: Disney en Rotterdam Philharmonisch Orkest