Maniacs theaterproducties zoekt nog mannen voor de musical Foxtrot. We zijn nog op zoek naar 1 man voor een dubbelrol of, dat zou leuk zijn, 2 mannen!

Het gaat hier om de rollen van

Tijs:
De boerse verloofde uit Klaaswaal van het hoofdpersonage Josien. Tijs komt eens in de zoveel weken langs bij zijn vriendin die in een “pension” zit in Amsterdam, zodat ze daar een cursus kan volgen. Tijs ziet zijn lieve boerse Josien veranderen in een veel vrijere en stadse Josien. Komische en dramatische scenes wisselen zich bij dit personage af. Het betreft hier een spelrol met een eventuele optie tot koor – of zelfs – solo zang.

Paul:
Paul is een louche prettyboy die zijn tijd invult samen met zijn partner, Jules én het daten van vrouwen voor geld of andere luxe artikelen (kaartjes voor het theater etc). Paul wil niet in de steun en maakt in zekere zin misbruik van zijn relatie met Jules die verlangt naar een mannelijke partner die van hem houdt. Hij krijgt geld en onderdak van Jules en daar tegenover geeft hij aandacht. Houdt hij wel van zijn vriend? Het betreft hier een spelrol met een eventuele optie tot koor – of zelfs – solo zang.

Deze twee rollen samen kunnen een goede en mooie dubbelrol vormen mocht dat nodig zijn.

​Waar gaat Foxtrot over?;
Foxtrot is een musical geschreven door Annie MG met muziek gecomponeerd door Harry Bannink, het gouden duo zogezegd.

Foxtrot speelt zich af eind jaren ’30, het is crisis in Nederland er zijn ontzettend veel mensen werkloos en oorlog dreigt van allerlei kanten. Het neutrale Nederland doet alsof hun neus bloedt en premier Colijn zegt dan ook “ga maar rustig slapen, de regering waakt”, maar is dat wel zo?
We ontmoeten onze personages in het “Pension” onder toeziend oog van Mathilde. Zij is eigenaresse van het Pension en verdiend zo ook haar geld. Officieel is het pension een “artiesten pension” wat in die tijd was te vergelijken met een hoerenhuis. Maar wanneer Mathilde haar oude liefde Albert tegen het lijf loopt die voor zijn dochter een kamer zoekt in Amsterdam doet Mathilde er alles aan om Josien in haar pension te laten wonen. Alle bewoners moeten doen “alsof”. Jules gaat van revue-artiest naar docent Duits, zijn revue – partner Lisette is ineens een zanglerares en de rest? Dat zijn “intellectuelen”. Josien mag blijven en doet haar eerste stappen in de “grote mensen” wereld. Kan ze haar relatie met haar verloofde thuis behouden? Vindt ze haar antwoorden over Jules in een boek in de bieb?

Een komische musical met zeker een rauw en dramatisch randje. Met prachtige muziek, live begeleid door een orkest en de liedjes bevatten heerlijke teksten.

​Even wat informatie over onze theater/musical groep.

Op zaterdag 1 oktober hebben we de montage en generale repetitie van onze voorstelling in Theater Zuidplein te Rotterdam, met daarop volgend 1 voorstelling 1 oktober ’s avonds en 2 oktober in de middag.  In principe repeteren we iedere donderdagavond van 19:15 t/m 22:00 (kan soms uitlopen) in “’t Fundament” in de Van der Sluysstraat 176 3033SR Rotterdam. Deze repetitie ruimte hoort bij Theater “’t Kappelletje”.

VOORSTEL!!!
Auditie doen is altijd een beetje vervelend, maar het is ook de manier waarop het creatief team én de auditant kunnen aanvoelen of het een goede match is. Omdat we nu al in het proces zijn kunnen wij ons voorstellen dat online auditie doen en ineens instappen een beetje spannend is. Daarom vragen we of je gezellig een avond komt kijken naar een spel – en zang avond. De spelers zijn met de creatives bezig met het proces en jij bent van harte uitgenodig om te kijken of dit wat voor je is. En als je daar zin in hebt, kan je ook meteen in het diepe worden gegooid. Er is die avond alle vrijheid voor wat jij prettig vindt en waar jij je veilig bij voelt.

Denk je na het lezen van dit bericht! Ja dit wil ik wel!!
Stuur ons dan een mail : aanmeldenmaniacs@outlook.com We zien er enorm naar uit jou! ja jij ja! te ontmoeten.. niet twijfelen , doen! super leuk

We hopen je te zien op donderdag 26 mei 2022 in “t Fundament” te Rotterdam.
Om 19:30 staat de thee klaar