Na een overweldigende première van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het pop-up theater in MECC Maastricht is er een ware run op kaarten ontstaan. Inmiddels kunnen producenten Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht dan ook verheugd melden dat er inmiddels vijfenvijftigduizend kaarten zijn verkocht voor de unieke en historische voorstelling. De voorstelling is nog maar acht weken te zien in Maastricht.

‘Het is ongelooflijk,’ laat Albert Verlinde weten. ‘Na de première was de euforie al heel groot na de geweldige recensies in de grote landelijke dagbladen. Van vrijwel iedereen kreeg de voorstelling vijf uit vijf sterren. Dat heb ik zelden meegemaakt. En ook het publiek is enthousiast. Gemiddeld geven zij de voorstelling het cijfer 9,3. Het is een grote erkenning voor de cast en creatives van deze prachtige productie. De run op kaarten is sindsdien zo groot dat we nu al op vijfenvijftigduizend verkochte kaarten zitten. Uit heel Nederland willen mensen naar Maastricht afreizen om de avonturen van kapelaan Odekerke te aanschouwen.’ 

Zeven keer in de week zien 1600 mensen op het grootste theaterpodium van Nederland deze unieke musical, waarin een deel van de Limburgse geschiedenis wordt verteld en die velen nog kennen uit de televisieserie. Hoofdrolspelers Joes Brauers, Nandi van Beurden, Suzan Seegers, William Spaaij, Anne-Mieke Ruyten en Angela Schijf spelen volgens de recensies ‘de sterren van de hemel’.

‘Iedere voorstelling er ook een groot Limburgs fanfareorkest te zien,’ laat medeproducent en regisseur Servé Hermans weten. ‘In totaal maken we gebruik van zestien harmonieën en fanfares. De fanfare of harmonie is onderdeel van het Limburgse leven. Ze maken hun opwachting bij een processie, een begrafenis of bij de jaarlijkse dorpskermis. Het is fantastisch dat ze bij ons live kunnen spelen.’ 

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl Wegens succes is de voorstelling te zien in het pop-uptheater in MECC Maastricht, verlengd tot en met 17 juli 2022. 

Foto Gaby Lejeune