Voor wie op zoek is naar vertier voor kleine kinderen (2+) in de komende kerstvakantie (en ook daarna) hebben wij dé theatertip van het moment: Van Hoorne Entertainment brengt ‘Fien en Teun Bonte Avond op de Boerderij’.

Na al hun avonturen op onder meer TV, in de bioscoop en bij Avonturenboerderij Molenwaard zullen Fien en Teun er tijdens deze spiksplinternieuwe familievoorstelling weer een écht Hollands feestje van maken. En dat feestje begon vandaag op de première in de prachtige schouwburg van Dordrecht.

En Van Hoorne zou Van Hoorne niet zijn als een theaterbezoek ook voor de allerkleinste tot een hele beleving wordt gemaakt. De kleinste bezoekers kunnen zich voor en na de voorstelling vermaken tijdens een heuse ‘Boerderij Experience’. Puzzels, kleuren, op de foto als boer of boerin, de kleintjes kunnen naar hartenlust zich vanaf binnenkomst vermaken. Hier ontdekken ze al spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij.

De oproep om verkleed te komen was ook niet aan dovemansoren, veel mini-boertjes en boerinnetjes aanwezig, hoewel de klassieke prinses nog wel de boventoon voerde.

De ‘schep je snoep’-stand was zeer populair, als ook de merchandise dat we over de toonbank zagen vliegen. Gewapend met een bakje snoep en een zwaaiattribuut met lichtjes, stapten de meeste kinderen voor het eerst van hun leven een theaterzaal in. Dat blijft toch een mooi moment om getuige van te zijn.

De muzikale familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie; absoluut geen stilzitten gewenst bij een uur vol liedjes, grapjes en dansjes.

Het verhaal gaat over Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje en hun neefje Sem.

Wanneer Sem, op de boerderij komt logeren, besluiten het vrolijke boertje en boerinnetje een heuse Bonte Avond te organiseren. Teun vindt het nog wel spannend maar gelukkig krijgen hij, Fien en Sem hulp van hun dierenvriendjes én het publiek en met elkaar weten ze een aantal spetterende optredens neer te zetten.

Het publiek gaat volledig mee in de beleving en het is met recht één groot feest. Voor de volwassenen die meegaan, de tip om af en toe met hun blik af te dwalen naar de aanwezigen kinderen want dat is een aandoenlijke voorstelling op zich. Grote ogen, in volle emotie meeschreeuwen en eerst twijfelend doch snel met overtuiging meedansende kinderen is toch een gratis toegift waar je hart van smelt.

Door de jarenlange ervaring van het (succesvol) brengen van familievoorstelling voor zelfs de allerkleinste weet Van Hoorne ook nu weer perfect in te schatten hoelang zo’n voorstelling kan duren. In de grote finale wordt het dak er nog even afgeblazen met hét Fien en Teunlied en dan is het avontuur op de boerderij voorbij. Nadat ook de premièrebloemetjes zijn uitgereikt wordt er omgeroepen dat de aanwezige kinderen, speciaal omdat het première is op de foto mogen met hun idolen op het toneel. Normaal mag dit ook maar dan na afloop in de foyer. Een lange rij vormt zich in no-time en de pers haast zich om eerst snel nog een foto te maken. Het doek gaat dicht en het publiek mag de zaal uit. Completer kun je het feestje niet maken en men verlaat dan ook in opperste stemming en vol met nieuwe (theater)herinnering de Schouwburg. Een mooie start van de kerstvakantie!

Maar ook ver na kerst is deze musical nog te bezoeken, de speellijst loopt inmiddels tot in mei 2024. Kijk op www.vanhoorne.com voor de details.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Eline van den Vonder