Vandaag kondigen The Dutch Tenors met trots de langverwachte release aan van hun debuutalbum “Live in Concert”. Dit bijzondere livealbum belichaamt een mix van klassieke pophits, indrukwekkende filmmuziek en hedendaagse songs. Alles op het hoogste niveau vocale gymnastiek, met bombastische klanken en indrukwekkende, lyrische samenzang.

Dit album markeert een opwindende fase in de muzikale reis van The Dutch Tenors, een ensemble van vier jonge getalenteerde zangers bestaande uit Jonathan Vroege (o.a. Aladdin, Grease..), Frank van Hengel (On Your Feet West End, Sister Act..), Dirk van den Brand (Les Miserables, Soldaat van Oranje..) en Floris van Gulik (die Fledermaus, Rigoletto..). Samen verkennen de mannen de grenzen van muzikale genres met hun unieke stijl en flair.

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten van het album is ongetwijfeld de gedurfde bewerking van ‘Baby One More Time’, waarin de tenoren op meesterlijke wijze de grenzen tussen klassiek en pop doorbreken. Het vertrouwde refrein wordt getransformeerd, waardoor een frisse en onverwachte dimensie aan het nummer wordt toegevoegd.

Met evenveel passie worden de tijdloze nummers ‘Vivo per lei’ en ‘The Show Must Go On’ nieuw leven ingeblazen, die zijn opgenomen met het gerenommeerde Maestro & The European Pop Orchestra. The Dutch Tenors brengen een prachtige harmonie tussen hun krachtige stemmen en de originele melodie, waardoor elk nummer een geheel nieuwe diepte krijgt.

Dit debuutalbum belooft een opmerkelijke release te worden, waarbij The Dutch Tenors hun stempel drukken op de muziekwereld met een unieke fusie van Classical Pop. “Live in Concert” is vanaf vandaag beschikbaar via hun website www.dutchtenors.com.