In het weekend van 23 en 24 december 2023 werd de Ziggo Dome omgetoverd tot een winters paradijs met het kerstspektakel “Santa Claus is Coming to Town”. De indrukwekkende cast van deze muzikale familieshow, gemaakt door de makers van ‘’de avond van de filmmuziek’’, liet het publiek genieten van een onvergetelijk kerstgevoel. Samen met verschillende gastartiesten, een koor, dansers en het Noordpoolorkest bracht Frank Lammers in de rol van Kerstman een ode aan Kerstmis.

Santa Claus is Coming to Town

Na een intensieve dag cadeautjes bezorgen, verlangt Santa naar wat rust in zijn tijdelijke blokhut in de Ziggo Dome in Amsterdam. Helaas is de rust ver te zoeken, aangezien De Elfjes voortdurend Santa’s aandacht opeisen. Er staan nieuwe buren voor de deur, terwijl de directeur van Kerstbal.com constant belt met nieuwe opdrachten. Ontspanning lijkt een illusie. Dan klopt er een bezorgde moeder aan, op zoek naar haar vermiste dochter. Kunnen Santa en De Elfjes helpen?

De cast

De hoogtepunten van dit magische kerstverhaal waren de geweldige artiesten die deze middag tot een hartverwarmende ervaring maakten. Samen met het koor en het Noordpoolorkest brachten zij verschillende kerstklassiekers ten gehore. Te beginnen natuurlijk met het nummer ‘’Santa Claus is coming to town’’, gezongen door het koor. In de rollen van Buurman en Buurvrouw schitterden Soy Kroon en Holly Mae Brood met de liederen ‘’Walking in a Winter Wonderland’’ en “Let it snow”. Hun stemmen vulden de ruimte met betovering.

Frank Lammers bracht de Kerstman op unieke wijze tot leven met de liedjes ‘’I am Dreaming of a White Christmas’’ en “It’s the most wonderful time of the year”.

Buddy Vedder stal deze middag de show met zijn energieke verschijning, een Nederlandse vertaling van ‘’What’s this!’’ en “Droomland”, gevolgd door het opzwepende ‘’Santa Can’t You Hear Me?’’, gezongen door Jelka van Houten en Fenna Ramos. In de rol van Engel verwarmde Julie Huard de harten van het publiek met het lied ‘’Santa Baby!’’.

Willemijn Verkaik

IJskoningin Willemijn Verkaik betoverde het publiek met ‘’Let it go’’ uit de bekende Disneyfilm ‘’Frozen’’. Emma Heesters, vaak te zien met Nabil Aoulad Ayad, nam het publiek met haar nummer ‘’Santa Tell Me’’ mee in de magie van Kerstmis. Samen zongen zij “Christmas come Early”. Een genot om naar te luisteren.

De mysterieuze zingende sneeuwpop, die zich pas aan het eind van de show onthulde, zong verschillende kerstklassiekers, waaronder “It’s beginning to look a lot like Christmas” en “It’s gonna be a cold cold Christmas” met Willemijn Verkaik. Niet ontbreken mocht natuurlijk tot slot de klassieker ‘’All I Want for Christmas is You’’, een spetterend einde van dit muziekspektakel.

Het spektakel was vanwege de grote schermen vanuit de hele zaal goed te volgen. Door goed gebruik te maken van de ruimte werd de kerstsfeer door de hele zaal verspreid. Samen met het prachtige licht en de uitgebreide kostuums zorgde dit voor een prachtig geheel.

De sterrencast en de hartverwarmende kerstsfeer maakten dit evenement tot een onvergetelijke ervaring. Laat de Kerst maar komen!

Meer informatie is te vinden op https://www.ziggodome.nl/event/6481291211/santa-claus-is-coming-to-town.

Verslag: Rowena Kat
Foto’s: Esmee Korver

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]