Wie kent het verhaal van Fame niet?  Fame neemt je mee naar de High School of Performing Arts in het New York van de jaren ’80. Je volgt het verhaal van de studenten die er alles aan doen om hun dromen waar te maken. Deze zoektocht gaat gepaard met grote thema’s zoals onzekerheid, armoede, ongelijkheid en falen, maar tegelijkertijd ook vriendschap, liefde, euforie en succes.

De tweede- en derdejaars studenten van Musicaltheater Fontys Hogeschool in Tilburg namen het publiek mee naar deze tijd met een gelikte voorstelling met een live-orkest in de Wat-Hal in Tilburg. Waar eerst de studenten van de afdeling Klassiek het decor hadden bepaald, lag daar ineens weer een ander decor in de hal die flexibel ingezet kan worden. Ook bij de musical ‘Fame’. Ondanks de warmte slaagden de studenten er in een vlammende show neer te zetten in het grote decor dat er uitzag als een echte High School.

De musical geeft een kijkje in de levens van studenten die met pieken en dalen in hun leven te maken hebben en waarbij iedereen een andere drive heeft om te gaan studeren. Het decor was sober maar absoluut voldoende om de studenten hun rol met een mooie inleving neer te zetten. De verliefdheid van Serena, de hang naar succes van Carmen, de creatieve drive van Schlomo en problemen en talenten van Tyrone om een paar dingen te noemen waar de studenten mee worstelen in dit verhaal.

Vocaal klonk het allemaal geweldig en uitstekend verzorgt en de overtuiging waar deze cast mee speelde, was indrukwekkend. Voeg daarbij de geweldige choreografie en de show was een plezier om naar te kijken, te luisteren en mee te beleven. De musical is relatief lang maar de tijd vloog voorbij en voor we het wisten werd het laatste nummer alweer ingezet.

De tweede- en derdejaars studenten hebben op een mooie indringende wijze deze musical gestalte gegeven en hun creativiteit, samen de creatives, optimaal gebruikt om van deze musical een succes te maken en mogen nu gaan genieten van een wel verdiende vakantie. De derdejaars slaan deels hun vleugels uit in diverse musicals en u zult nog absoluut van hen horen.

Na de studenten musicaltheater is het komende week de beurt aan de studenten muziektheater met hun musical ‘Bright Lights, Big City in de wat-hal. Kaarten kunt u bestellen op: https://fhkagenda.nl/. U gaat er geen spijt van krijgen en we zullen binnenkort meer laten weten over deze knallende musical.

CREATIVES
Marleen van der Loo – Regie
Jack Breikers – Muzikale leiding
Florian Boutonnier – Choreograaf
Hans Avontuur: Piano/Bandleider, Sven Lijsse: Keyboards, Rosa van Geffen: Elektrische Gitaar, Jules Stoffels: Basgitaar, Hans Raaijmakers: Drums
Nick van Kuipers – Regieassistent
Zoë Rijk en Mathias De Decker – Dance-captain
Robert-Jan Kamer – Productie
De Wathal – Kees Bekkers
Licht, Geluid  –  Klundert AV

CAST
Floor Brüggenwirth: Serena
Ruben Santens: Nick
Judith van der Wijst: Carmen
Tristan van der Lingen: Joe
Fiene Solinger: Mevrouw Bell
Chris van der Lee: Schlomo
Jessica Steinherr: Mevrouw Sherman
Mathias De Decker: Goody
Belle van der Pijl: Mabel
Zoë Rijk: Grace
Imahni Tsolakis: Tyrone
Fay de Klein: Iris
Kobe Donckers: Meneer Stein
Léanne van Alebeek: Ensemble
Rody Houtveen: Ensemble
Amber Elberse: Ensemble
Nolle De Kock: Ensemble
Fleur van der Hoeven: Ensemble
Boyd de Laat: Ensemble
Mara Hoezen: Ensemble
Stijn Linders: Ensemble
Ineke Somers: Ensemble
Remi De Smet: Ensemble
Lenny Tosserams: Ensemble
Eva van ’t Walderveen: Ensemble