De derdejaars muziektheaterstudenten aan Codarts speelden vandaag hun voorstelling ‘Exzootica’. Dierentuin Exzootica valt als gevolg van jarenlange tekorten, letterlijk uit elkaar. Nu ook Ollie de olifant is overleden moet directeur Kwal een harde beslissing nemen: de dierentuin wordt verkocht aan het commerciële Parck (met CK). De vrienden van de dierentuin verzetten zich met hart en ziel er tegen. Zal hun eigenbelang of het belang van de dierentuin het winnen? Welke plek krijgen de dieren in dit verhaal? Worden zij er ook beter van? Exzootica is geïnspireerd op het album ‘Love it’ van Flip Noorman.

Parck staat voor groen en dan echt groen en de moderne wereld staat op nummer 1. You’ve got to fake it till you make it. Enjoy it, just do it. Want je weet: the winner takes it all. Je hebt recht op groot geluk. Parck verkoopt dat per stuk. Niet tevreden, geld terug. Zit je er ook wel eens doorheen? Ben je toe verandering? Dan is Parck daar. Terwijl de vrienden van de dierentuin nog treuren over het verlies van Ollie de olifant draait de wereld om hen heen gewoon door en moet er een oplossing voor de dierentuin gevonden worden. Parck wil de dierentuin hebben, maar wat zijn de gevolgen voor de dierentuin, de vrienden van de dierentuin en wat zijn de nadelen? Wat zijn de opties? Zelf uitbreiden of ingaan op het aanbod van Parck.  De spanningen lopen op bij de vrienden, maar onderling komen ze er niet uit.

Het verhaal intrigeert vanaf de start, heeft komische momenten en de geweldige zang met live-band maakt deze voorstelling compleet. Het spel is verrassend en kent mooie verrassende plots waarbij je als toeschouwer regelmatig op het verkeerde been wordt gezet. Elk personage wordt uitgediept en uiteindelijk wordt de beslissing genomen over de toekomst van de dierentuin en over de dieren. Het resultaat mag je bekijken als publiek als je mag komen kijken in de nieuwe dierentuin.

Exzootica is een verrassende voorstelling met veel raakvlakken uit de huidige tijd. Van steeds sneller en grootser tot het streven naar het ultieme geluk en perfectie.

Cast:

Bart Winsingh (Alex)
David Schonewille (Jip)
Lotte van der Made (Jess)
Maaike Franken (Kwal)
Midja Linscheer (24)
Myrthe Kuipers (Lena)
Olaf Schot (Bas)
Silyan Elkattabi (Jim)

Creatives:

Muziek: Laurens Hoppe, Nick Verschoor, Rick Kuyper
Productie: Ida Marie Pettersen en Thibault Gellinck
Regie/tekst/concept: Rosetta Drenth
Geluid: Mark Kieviet
Lichtontwerp: Thomas van Dop
Techniek: Adrián Bartolome Manzanos
Vocale begeleiding: Jorien Zeevaart, Marie-Louise Nelemans, Lars Mak en Hanneke Bax