Vandaag waren we bij de Musicallfactory Jongeren en hebben we mogen genieten van een geweldige en ontroerende voorstelling met de naam Nooitgedacht. Dit klinkt wellicht voorbarig, maar het lijkt wel of de MAF (MusicAllFactory) jongeren de lat elk jaar hoger leggen, maar dat dat dan ook lukt, is absoluut niet vanzelfsprekend. Toch zijn de jongeren er weer in geslaagd om van deze voorstelling een pareltje te maken waarbij het publiek de ogen niet droog kon houden.

Nooitgedacht

Jesse Barrie, een dagdromende toneelschrijver in een creatieve dip, ontmoet de weduwe Suze Davies en haar 4 kinderen in het park. Al gauw betovert hij hen met zijn geweldige verhalen en inspireren zij hem tegelijkertijd tot het schrijven van zijn bekendste theaterstuk ooit getiteld Nooitgedacht. Een verhaal dat gaat over het vechten tegen je angsten en tegen de tijd. Over het verlangen om nooit volwassen te hoeven worden en het belang van verbeeldingskracht. Dat alles in de wetenschap dat verdriet en gemis altijd onlosmakelijk verbonden zal zijn met houden van. Nooitgedacht is daarmee onze ontroerende en inspirerende ode aan de kracht van verbeelding, vriendschap en de kunst van het loslaten.

 

Dans, spel en zang = musical

Dat deze disciplines noodzakelijk zijn in een musical is duidelijk en dat maakt het vak ook zo speciaal. Deze cast had echt alles in huis om van deze voorstelling een succes te maken. Er werd subliem gezongen, spel en kostuums waren tot in de puntjes verzorgd en de dans was uitmuntend. Dan kan je als publiek alleen maar lekker achterover leunen en genieten, want dit was niet zomaar een voorstelling. De energie en vooral het plezier spatte van het toneel af en het niveau was zeer hoog. Iets wat kenmerkend is voor voorstellingen van de MusicAllFactory. Jammer genoeg mochten deze talentvolle jongeren maar drie keer spelen voor publiek. Dat is echt zonde want dit verhaal en deze cast verdiend een theatertour door Nederland. 

Spec Spel: Daan (Henriette Du Maurier & Bediende & Toneelspeler), Demi K. (Bediende & Toneelspeler), Floortje (Maria Barrie), Jasmijn (Bediende & Toneelspeler), Lux (Nienke Davies), Myrthe (Suze Davies), Orion (Karel Kaakman & Kapitein Haak), Roos (Peetje Davies), Sofie (Bediende & Toneelspeler), Sven (Maikel Davies), Tim (Jasper Davies), Tom (Jesse Barrie)

Spec Zang: Amber, Fieke, Floortje, Giando, Indira, Jasmijn, Jimke, Myrthe, Rik, Roos, Sven, Tom

Spec Dans: Amber (o.a. Peter Pan), Esmée, Gemma, Jada, Jay, Liv, Maud, Nine, Noah, Puck, Veerle, Weronika

Ensemble: Demi V., Eefje, Eva, Jana, Jill, Lara, Lieke, Puck, Silke, Teun

Gast artiest: Bodhi de hond

Script, regie, (lied)teksten: Geertje Hochstenbach
Choreografie, kostuums: Veronique van Iersel
Zang & vocale arrangementen: Sofie Dirkx
Muzikale leiding, vocale- & bandarrangementen, koor: Marnix Wetzer
Liedteksten: Ruby Kieft
Dansrepetities: Manon van Riel
Productieleiding: Gioya van Rees

Band

Lucas Beukers – Bas
Jelle Ruijssenaars – Keys & Gitaar
Maarten Swinkels – Drums
Marnix Wetzer – Piano en Muzikale leiding

Techniek

Frans Vermast, Klundert AV – Geluid
Mark van der Meulen – Licht