Afgelopen weekend ( 4 & 5 juni) speelde NuRT, de jongerengroep van het Rijswijks Jeugdtheater, de voorstelling ‘All Shook Up’ in de Rijswijkse Schouwburg. Een musical vol Rock ’n Roll en een hoop onbeantwoorde liefde.

All Shook Up vertelt het verhaal van motorrijder Chad die door motorpech strandt in een plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en oog voor vrouwelijk schoon, wordt het rustige plaatsje compleet door hem op z’n kop gezet. Ook het leven van Natalie, die zijn motor repareert, krijgt van het ene op het andere moment een totaal andere wending. Zij droomt er al tijden van om de wijde wereld in te trekken en hij zou haar ideale reisgezel kunnen zijn. Zij moet hem daar alleen nog van zien te overtuigen.

Deze Rock ’n Roll musical-komedie bevat liedjes van Elvis Presley, zoals: ‘Jailhouse Rock’, ‘Love me Tender’, ‘A Little Less Conversation’ en ‘Burning Love’, prachtig meerstemmig uitgevoerd dankzij muzikaal leider Irene Borst. De stemmen van Natalie (Yuna Borsboom) en haar vriendin Lorraine (Mascha Voerman) zijn een genot om naar te luisteren en maken dat de zaal enthousiast reageert. De danspassen, bedacht door choreograaf Maite Levy, passen daarnaast goed bij de stijl van de 50’s, hoewel ze soms wat rommelig worden uitgevoerd. Wat opvalt deze voorstelling is het overtuigende acteerspel van de cast, geregisseerd door Pepijn Jehee. Zo zijn de burgemeester (Ilva Kuijpers) en haar hulpje Earl (Sander Dekker) een komisch duo om wie het publiek regelmatig dubbel ligt, is Chad (Joery Mooijman) een overtuigende rocker en steelt moeder Sylvia (Suzanne Keizer) met haar mooie spel en solozang de show.

Het verhaal van de voorstelling is misschien soms wat lastig te volgen vanwege de vele verliefdheden, maar NuRT staat met zo’n enthousiasme op de planken dat het publiek wel met een goed gevoel naar huis heeft móeten gaan.

Het Rijswijks Jeugdtheater is dit seizoen nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg met ‘Disney’s Belle & het Beest jr’ op 24 en 25 september 2022. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Foto: Erick Kicken (KVX)