Pippin, de eerstgeboren zoon van Karel de Grote, is wanhopig op zoek naar een doel in zijn leven. Hoe zorgt hij ervoor dat zijn leven zinvol is? Niet één maar achttien Pippins gingen deze zoektocht aan, in de hoop hun doel te vinden.

De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hebben gisteravond in DeLaMar West met hun versie van Pippin hun derde studiejaar in stijl afgesloten. De cast bestond uit: Nathalie van Arenthals, Twan Bosschaart, Lois Bozac, Menno Dekker, Anne van den Dries, Jelmer Engelaar, Stephanie Hendriks, Sofie Heus, Kemy Hooimeijer, Dennis van Huis, Robin Ketelaers, Jozefien de Lange, Silje Raaijmakers, Tom Di Scala, Sterre Schaasberg, Josine van Soest, Benthe de Wijs en Mayke van der Zanden.

Als je een voorstelling als Pippin wilt spelen, moet je uitpakken en dat deden de studenten zeer zeker met de muzikale begeleiding van Billy Maluw, Anthony Wongsokarijo en Hilmar Leujes en de strakke choreografieën van Yannick Plugers die zelfs in de pauze nog even werden doorgenomen. Dans, zang en spel zijn de drie disciplines waar alle studenten hard aan hebben gewerkt in de drie jaar op de Frank Sanders Akademie. Alles kwam eruit in deze voorstelling waar zichtbaar hard aan gewerkt is en die mooi tot uiting kwam. De cast was de gehele voorstelling op het toneel en vormde een mooi geheel en alles liep vlekkeloos in elkaar over zoals het doorgeven van rol van Pippin en ook de andere rollen.

Door de beperkte mogelijkheden waar het om het decor ging, gezien de ruimte op het toneel en de cast van 18 personen met het orkest, werd er zeer creatief op ingespeeld waarbij een kleding koffer creatief werd ingezet om de omgeving weer te geven met tekeningen en daardoor kon je toch het verhaal prima volgen. Ook de wisseling in de rol van Pippin en andere rollen werd meteen duidelijk. De zoektocht en de kwellingen van Pippin en de voorstelling in de voorstelling worden zorgvuldig verteld waarbij timing en detail prima in beeld gebracht werd waardoor dit verhaal werd verteld zoals het bedoeld is. Voeg daarbij de spectaculaire dansmoves die in korte tijd toch werden ingestudeerd en het plaatje was helemaal af. De bezieling en energie waar deze klas mee speelde was mooi om te zien waarbij iedereen zijn of haar momentje kon mee pakken. 

Dit was de laatste voorstelling van deze klas aan de Frank Sanders Akademie waarna een aantal studenten de opleiding zal verlaten en anderen zich nog verder gaan verdiepen in het vierde jaar. Iemand kan in overleg met de leiding van de Akademie een vierde jaar doen. In dat jaar kan de student verder onderzoek doen en voorstellingen maken.

Creatives

Tekst: Roger O. Herson
Vertaling en bewerking: Daniël Cohen
Muziek: Stephen Schwartz
Regie: Paul van Ewijk
Muzikale leiding: Billy Maluw
Choreografie: Yannick Plugers
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Kostuums: Glenn Hewitt
Vocal Coaching: Margot Giselle